Franarret 17.000 for sin hjælpsomhed

Kirsten Svejstrup blev fralistet sit dankort og 17.000 kroner af tricktyve. Nu tænker hun sig godt om, inden hun hjælper andre igen

Udgivet:22. juni 2014, 13.58

Læsetid:1 minut

Foto: Colourbox / Modelfoto

Af Jesper Sørensen jes@herningfolkeblad.dk

En tur i Rema 1000 plejer at være en udramatisk tur for 72-årige Kirsten Svejstrup fra Ikast.

Men forleden dag fik indkøbsturen et kedeligt efterspil, da hun opdagede, at hendes Dankort og Master Card var blevet stjålet fra hende.

Afluret i køen

Da ikastboen stod ved kassen i Rema 1000 for at betale for sin hamburgerryg, var der problemer med stregkoden på varen, og der samlede sig en kø bag ved Kirsten Svejstrup.

- Jeg indrømmer, at jeg ikke ligefrem holdt øje med, om folk stod for tæt på og stirrede på mig, for jeg gik ud fra, at folk har pli og holder afstand. Da jeg taster min kode, har de formentlig afluret den, vurderer hun.

En medskyldig

På parkeringspladsen åbner hun bagagerummet og putter varerne i bilen. En mand spørger hende om hjælp, og hun bemærker med det samme, at han taler engelsk med accent.

- Jeg har tidligere boet i USA, så jeg slår automatisk over på engelsk og prøver at hjælpe ham med at finde vej ud fra det kort, han sidder med. Der burde nok have ringet en alarmklokke dér, indrømmer Kirsten Svejstrup.

Hun kunne bagefter konstatere, at der var blevet hævet i alt 17.000 kroner på de to kort, inden de blev spærret af banken.

Hjælp ikke andre

Kirsten Svejstrup advarer nu andre om at passe på, så de ikke også bliver narret. Og hun har draget en kedelig konklusion af sin oplevelse.

- Moralen i denne historie er, at man ikke skal hjælpe andre. Det kan simpelthen ikke betale sig at være venlig, siger hun.