Vågnede til røgfyldt hus i Tjørring: Mor reddede sine tre børn ud

Tirsdag morgen vågnede en mor i Tjørring til et hus fyldt med røg. Hun fik reddet sig selv og tre børn ud. Alle fire blev kørt på sygehuset

13. august 2019, 08.19

Foto: Flemming Hansen

TJØRRING Det var formentlig et stearinlys, der satte gang i ilden og røgudviklingen, der tidligt mandag morgen vækkede en familie på fire i Tjørring.

- Moderen vågner med røg i hele huset. Hun får sig selv og sine tre børn ud, inden de ringer efter os, fortæller Peter Kristensen, der er indsatsleder hos Brand & Redning MidtVest.

Alarmen modtager brandfolkene klokken 05.43, og kort efter er de på stedet. Børnene er ifølge Peter Kristensen i alderen op til skolestart.

- De er kommet ud i bare tæer, og virker o.k., da vi kommer frem. Vi får dem ind i familiens egen bil, så de kan holde sig varme, siger Peter Kristensen.

Selve branden får Brand & Redning hurtigt slukket. De største skader har været røg og sod, og flammer har der ikke været meget af.

Efterfølgende bliver brandfolkene opmærksomme på, at det ene barn har sod i ansigtet.

- Så vi tager ingen chancer og får fat i en ambulance. Alle fire bliver kørt til sygehuset for at blive tjekket, siger indsatslederen.

Hvis ikke moderen var vågnet, vurderer Peter Kristensen, at situationen kunne have udviklet sig til noget meget farligt. Røgforgiftning er livsfarligt, og det kunne være gået meget galt for familien. Derfor vil indsatslederen også bruge situationen til at opfordre alle til at få en røgalarm.

- En alarm kan vække beboere, så man kan komme ud, inden der kommer røgforgiftning. Derfor er det vigtigt, at man får røgalarmerne op, slår han fast.

Røg- og sodskaderne var så alvorlige, at skadesservice blev tilkaldt. Vurderingen er, at familien kortvarigt skal genhuses.