Mindeord om tidligere skoleinspektør: Haderup har mistet sin muntre dynamo

Udgivet:27. december 2021, 15.29

Læsetid:2 minutter

Jørgen Nydam Jensen var aktiv i kampen for at få lægesatellitten til Haderup. Billedet er fra den sammenhæng i 2018. Foto: Flemming Hansen

MINDEORD Anne-Mette og Jens Christian Jensen, Haderup, naboer og venner har indsendt mindeord om Jørgen Nydam Jensen, der er gået bort:

Haderup er ramt af sorg ved meddelelsen om tidligere skoleinspektør Jørgen Nydam Jensens død efter kort tids sygdom, 77 år.

Jørgen Nydam Jensen var sjællænder, født i Vordingborg, hvilket han ofte jokede med. Men han blev med succes omplantet til det vestjyske, hvor han gik fuldt og helt ind som aktiv deltager i lokalsamfundet. Han var i alle årene initiativtager eller engageret deltager i næsten alle projekter i og omkring Haderup.

Jørgen Nydam Jensen var et usædvanligt hjælpsomt menneske, som altid bød sig til med råd og bistand. For nogle år siden tog han initiativ til gruppen »Den hjælpende hånd«, som pensionister kunne tilkalde. Jørgen var meget afholdt i såvel arbejdsmæssige som sociale relationer. Han var aktiv i Kultur-og Idrætscentret, dels som bestyrelsesmedlem, dels som frivillig hjælper.

For få år siden var Jørgen Nydam initiativtager og drivende kraft i etablering af Lægesatellitten i Haderup. Han gik selv forrest i malerarbejde og restaurering af klinikken forud for åbningen.

Han var meget ligefrem, uhøjtidelig og havde en veludviklet humoristisk sans. Han var en eminent taler ved festlige lejligheder, og han blev ofte brugt lokalt som kompetent mødeleder. Der var aldrig stress omkring Jørgen Nydam Jensen. Han udstrålede ro og overskud.

Sammen med sin kone, Karin, dannede han i mere end 42 år et perfekt makkerpar, som supplerede hinanden i et lykkeligt ægteskab. Som naboer og venner i mange år har vi nydt af stor glæde af Jørgens omsorg. Det var et åbent hjem, hvor man altid blev budt indenfor, og Jørgens bortgang er et stort savn for såvel os som for Haderup by. Vores tanker går til Karin og familien, som så brat har mistet deres elskede mand og far.

Jørgen Nydam efterlader sig foruden hustruen Karin, der er pædagogisk leder i børneinstitutionen Eventyrhaven i Aulum, døtrene Marie og Signe, der bor i henholdsvis Svendborg og Horsens, to svigersønner og fire børnebørn.