Plejehjemmet Kastanjegården er et plejehjem med hjerte

12. maj 2021, 12.43

Knud Nielsen. Foto: PR-foto

FORHOLD Debatten om plejen og dagligdagen på landets plejehjem har fyldt meget det sidste år i medierne.

Men mest har vi hørt om de uheldige for ikke at sige dårlige forhold og pleje af ældre medborgere.

Der findes også plejehjem, hvor empati og kærlig pleje og omsorg fylder dagligdagen, og hvor de ældre såvel som de pårørende er glade og taknemmelige over de forhold som tilbydes.

Jeg vil gerne i den forbindelse berette om, hvordan vi har oplevet plejehjemmet Kastanjegården i Aulum.

Mine svigerforældre blev beboere på Kastanjegården for godt et år siden, og at det har været et turbulent år er ingen vist i tvivl om. Coronaen har spændt ben for mangt og meget. Men til trods for først besøgsforbud og senere meget begrænset besøgsmuligheder, bestræbte de på Kastanjegården sig hele tiden for at informere såvel om corona-situationen, men ikke mindst om mine svigerforældres tilstand og behov. De beskrev, hvorledes de prøvede at løse opgaverne, når vi ikke var der til at støtte, hvad vi så kunne gøre på afstand, vi følte os godt oplyst og klædt på under hele forløbet.

For 14 dage siden gik min svigermor bort, en tidlig søndag morgen. Vi blev ringet op og fik den sørgelige besked, men på en meget empatisk og god måde. Vi skyndte os til Kastanjegårdens plejehjem og igen blev vi modtaget og hjulpet gennem faktisk hele dage, på en særdeles menneskelig og varm måde.

Personalet gjorde min svigermor i stand og hjalp min svigerfar og familien med at komme igennem dagen. Dagen sluttede af med udsyngning af min svigermor, hvor personalet deltog, ligesom de fuldte kisten ud fra Kastanjegården med stor medfølelse og indleven.

Denne empati er forsat i dagene efter og har været til stor hjælp for min svigerfar og hele familien.

Så vi har helt klart plejehjem som til fulde lever op til af behandle de ældre og pårørende med værdighed og kærlighed.

En stor tak til personalet og ledelsen på Kastanjegårdens plejehjem og til andre plejehjem som jer.

Indlæser debat...