Har vi glemt Grundloven?

20. november 2020, 13.55

Foto: Adobe Stock Photo

OPBAKNING I Danmark har vi en lang og flot historie med demokrati som en af de bærende kræfter. Lige siden Grundloven blev underskrevet 5. juni 1849, har vi danskere haft en række sikrede rettigheder. Blandt andet ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og privat ejendomsret. Men netop paragraf 73 i Grundloven i form af den private ejendomsret har været under angreb de seneste par uger. Og mærkeligt nok så er det den danske regering ledet af Mette Frederiksen (S), der truer denne rettighed til at have sin egen ejendom i fred fra staten.

Det er en skandale intet mindre, at en dansk regering har forbrudt sig mod Grundloven. Og hvad der er næsten lige så skræmmende, er, at en stor del af danskerne støtter regeringen i denne sag.

Går man ind på Mette Frederiksens Facebook eller bare Facebook i det hele taget, så vælter det ind med kommentarer om, hvor fantastisk hun er. Nej, det er hun ikke!

Når man bliver valgt ind i Folketinget, så skriver man under på at overholde Grundloven. Det er vel nærmest det vigtigste for en politiker. Alligevel har hun forsvaret den ulovlige og grundlovsstridige beslutning, siden hun blev bekendt med ulovligheden af denne ordre.

Men hvad der næsten er lige så slemt, er støttepartiernes ageren i denne sag. De har også underskrevet, at de vil overholde Grundloven, men alligevel støtter de en regering, som helt åbenlyst har forbrudt sig på den. Hvad er det for en kultur?

Og inden folk kommer rendende med: »Jamen Inger Støjberg brød også ministeransvarsloven«. Ja, det gjorde hun. Ja, det er også forkert af hende. Hun burde da også blive stillet til ansvar for hendes handlinger nøjagtig lige som alle andre, der bryder loven i en retsstat.

Det faktum, at Inger Støjberg har brudt loven tidligere, gør ikke Mette Frederiksens lovbrud bedre. Det var faktisk Mette Frederiksen selv, som igangsatte den nuværende kommisionsundersøgelse af Inger Støjberg. Derfor ville en kommisionsundersøgelse af Mette Frederiksen være rimelig oplagt.

Konsekvensen af denne skandale burde være et folketingsvalg så hurtigt som muligt.

Danskerne burde få lov til at afgøre om denne håndtering af minksagen burde få større konsekvenser. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg gerne ser Mette Frederiksens afgang, for i sidste ende er det hendes ansvar. Og når man absolut vil stå forrest i gode tider, så burde man også stå forrest i svære tider. Ellers er man en ussel leder, som ikke vil danskerne det bedste.