Projekt til 57 millioner: Stor satsning på klimaet skal drives fra Herning

Netværket LD Cluster i Herning modtager 57 millioner kroner til at hjælpe virksomheder med at blive mere grønne

2. oktober 2019, 08.43

Betina Simonsen er direktør i Lifestyle & Design Cluster, der deler kontor med Dansk Mode & Textil i Birk. Foto: Tom Laursen

OMSTILLING Danmarks Erhvervsfremmestyrelse har offentliggjort en stor indsats for at få flere danske virksomheder med på den grønne dagsordenen.

Samlet set bliver der investereret 95 millioner kroner i, hvad der beskrives som et markant løft af grøn og cirkulær omstilling i små og mellemstore virksomheder. Netværket Lifestyle & Design Cluster (LD) i Birk ved Herning kommer til at spille en nøglerolle, da det modtager 57 ud af de 95 millioner kroner. LD får til opgave at igangsætte indsatser, der primært har fokus på højere værdiudnyttelse af materialer og fremme af cirkulært design og produktudvikling. Sådan lyder beskrivelsen i en pressemeddelelse.

- I Danmark og verden er der en markant øget bevidsthed om, at vi alle skal handle ansvarligt og bidrage til en bæredygtig udvikling. Det stiller krav til virksomhederne, men skaber også forretningsmæssige muligheder, fordi der er en stigende efterspørgsel på bæredygtige produkter og serviceydelser. Vi er glade for, at vi med denne markante satsning kan yde vores bidrag til at løfte den grønne dagsorden i mange danske virksomheder i hele landet, udtaler Jakob Riis, som er formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Forventer stor klimaeffekt

Den anden aktør i satsningen er Clean, Aarhus, som med en støtte på cirka 38 millioner kroner får til opgave at igangsætte indsatser, der primært har fokus på øget plastanvendelse.

Lifestyle & Design Cluster i Herning indgår i partnerskab med blandt andre de seks tværkommunale erhvervshuse, Dansk Designcenter, Gate 21 og Danish Advanced Manufactoring Research Center.

Den samlede grønne satsning skal også kunne mærkes positivt på Danmarks klimaregnskab. Over projektets treårige levetid ventes indsatsen at spare miljøet for cirka 19.000 tons CO2 årligt.