Ottende Herning-sejr på stribe: Odense blev nedlagt efter en tæt dyst

Herning Blue Fox fortsætter ufortrødent sejrsstimen med 3-1 over Odense Bulldogs

Udgivet:29. oktober 2022, 21.15

Læsetid:2 minutter

Mads Christensen og resten af Blue Fox-truppen spillede lørdagens kamp mod Odense i lilla trøjer, der på forhånd var bortauktioneret for at støtte Knæk Cancer. I alt samlede klubben 91.000 kroner ind til det gode formål. Foto: Henrik Ole Jensen

Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

5 måneder siden

ISHOCKEY

Blue Fox holder den imponerende sejrsstime i Metal Ligaen kørende. Lørdag blev det til den ottende sejr på stribe, da det hjemme i Kvik Hockey Arena blev 3-1 over Odense Bulldogs. Dermed fører holdet naturligvis også stadig Metal Ligaen.

Efter fredagens sejr over Herlev var keeper Mac Carruth tilbage i målet, og efter fire kampe i træk uden at lukke mål kunne han konstatere, at hans flotte statistik faldt til isen efter 16 minutters spil.

Odenses Rasmus Simonsen scorede efter et længere angreb, hvor han i venstre side af slottet fik dirigeret pucken i mål.

Inden perioden sluttede, slog hjemmeholdet tilbage. I et powerplay stod Miska Humaloja frit tæt foran mål. Det så Mathias Bau Hansen, og i stedet for selv at tage skuddet, sendte han pucken videre til finnen, der nemt styrede pucken i mål.

Mål i fem mod tre

Anden periode fortsatte tæt og fysisk. Der var mange små kampe i kampen og deraf følgende udvisninger. På et tidspunkt fik Blue Fox chancen for at spille 55 sekunder med fem mod tre.

Denne gang scorede Mathias Bau selv. Han var ikke langt fra blå linje, da han tog chancen midt for mål. Det er sjældent Bau tager chancen fra den position, og det overraskede måske gæsterne. 2-1 til Blue Fox, der kunne forsætte i overtal. Men flere mål kom der ikke i perioden.

I tredje periode beviste Blårævene, at de er svære at spille mod, når de først har en føring. Fredag kom Herlev godt nok lidt unødvendigt tilbage i kampen, men det skete ikke mod Odense, der blev holdet nede på ganske få muligheder.

Så længe føringen kun var på et enkelt mål, kunne alt ske dog. Ikke mindst i de to sidste minutter, hvor Odense trak keeper Frederik Søgaard og satsede med en ekstra angriber på isen.

Det gav bagslag til fynboerne, da Mathias From ét minut før tid i ensom majestæt kunne køre ned og puffe pucken i det tomme net, da han vandt den på midten af banen. 3-1, og dermed blev den ottende sejr på stribe cementeret.

Den niende kan komme på fredag i hjemmekampen mod Aalborg Pirates.

Odense Bulldogs havde Markus Jensen med til kampen. Den 26-årige herningenser spiller sin første sæson væk fra Herning og optrådte for første gang som Odense-spiller på Kvik Hockey Arena.