Kathrine Olldag er ny forperson i Vedvarendeenergi

Det tidligere radikale folketingsmedlem Kathrine Olldag fra Herning skal stå i spidsen for klima- og miljøorganisationen Vedvarendeenergi

Udgivet:10. maj 2023, 12.02

Læsetid:3 minutter

Det tidligere radikale folketingsmedlem Kathrine Olldag fra Herning skal stå i spidsen for organisationen Vedvarendeenergi. Foto: PR-foto

1 måned siden

JOB 22. april valgte Vedvarendeenergi en ny forperson til bestyrelsen i forbindelse med organisationens landsmøde og generalforsamling. Kathrine Olldag fra Herning tiltræder posten og vil med sin politiske erfaring og den grønne omstilling som hjertesag være med til at drive Vedvarendeenergis arbejde og omstillingen fremad.

Som folketingspolitiker for Radikale Venstre har Kathrine Olldag haft flere ordførerskaber blandt andet inden for skat, integration, landdistrikter og fødevarer - og så har grøn omstilling i praksis været en mærkesag og mangeårig interesse for hende. Derfor er det med stor spænding, Kathrine Olldag træder ind i Vedvarendeenergis bestyrelse.

- Det er med ærefrygt og glæde, at jeg overtager posten som forperson for Vedvarendeenergi efter dedikerede og fantastiske Jonathan Ries. Det er hamrende spændende at arbejde med den grønne omstilling i hverdagen, og det er netop det fokus, vi har i Vedvarendeenergi i vores konkrete aktiviteter og projekter. De tæller blandt andet grønne reparationsværksteder, events og formidling om klima på uddannelsesinstitutioner, festivaler og folkemøder, internationale klimatilpasningstiltag, lokale energifællesskaber - og råd og vejledning om energieffektivisering og ressourcebesparelser. Civilsamfundet har så meget at byde ind med, og det viser vores arbejde i den grad. Jeg glæder mig max til samarbejdet! siger hun i en pressemeddelelse.

Grøn omstilling i praksis

Hos Vedvarendeenergi står grøn omstilling i praksis i højsædet blandt andet gennem borgernære løsninger, lokalt engagement og aktivt medborgerskab - ligesom det gør for Kathrine Olldag. For hende handler grøn omstilling i praksis om alt fra affald og cirkulær økonomi, opstilling af flere vindmøller og elbiler på vejene, udfasning af gas som opvarmningskilde, energireformer og grønne skattereformer, som Kathrine Olldag har været med til at lave aftaler om i sin tid som folkevalgt.

Ud over de politiske tiltag handler det for Kathrine Olldag også om, at vi skal tænke anderledes, forklarer hun:

- Det gør det, fordi den grønne omstilling er noget, vi alle sammen skal hjælpe med. Det handler også om personlige valg. Nu kommer jeg oprindelig fra Vestjylland, og der er vi jo vant til, at der ikke kommer nogen og hjælper os. Dér gør vi tingene selv. Så jeg er stor tilhænger af den tilgang, hvor man også tænker: »Hvad kan jeg selv gøre for at ændre min hverdag? Hvordan kan jeg hjælpe til? Hvordan kan jeg hakke ton af min CO2-udledning?«

Selv spiser Kathrine Olldag vegetarisk og kører elbil for at nedbringe sit eget CO2-udtryk.

Det er helt i tråd med Vedvarendeenergi, som netop har fokus på adfærd, ressourceforbrug og -fordeling som udgangspunkt for en retfærdig og inkluderende grøn omstilling. Her skal alle - også almindelige borgere - have mulighed for at bidrage og for at få indflydelse på retningen og hastigheden i omstillingen. På den måde udgør Kathrine Olldags tilgang og politiske erfaring en stærk kombination, som ifølge pressemeddelelsen vil komme Vedvarendeenergi til gavn.

Kathrine Olldag afløser Jonathan Ries, som efter ni år i bestyrelsen søger nye udfordringer.

Indlæser debat