WorldSkills i Østrig: Gry var 8 mm fra guldmedalje

Murerlærling Gry Astrup fra Spjald fik en flot sjetteplads ved Worldskills i Østrig. Hendes mester, Glenn Østergaard, er stolt

Udgivet:29. november 2022, 11.21

Læsetid:2 minutter

En dybt koncentreret Gry Astrup i aktion under Worldskills-mester­skaberne i Østrig. Foto: Privatfoto

2 måneder siden

SPJALD - Der gik ganske kort tid, fra Gry var begyndt som murerlærling, til jeg kunne se, at hun var et kæmpe talent.

Sådan siger Glenn Østergaard, indehaver af Spjald-murerfirmaet af samme navn.

For tre år siden underskrev han og Gry Astrup en lærlingekontrakt. Der gik ikke mange uger, før det gik op for Glenn Østergaard, at den unge pige var langt dygtigere end gennemsnittet.

Forældre og mester bakkede op

Det blev endnu en gang bevist i weekenden, da den nu 19-årige Gry Astrup blev nummer 6 ud af 19 deltagere ved Worldskills. Mesterskaberne for erhvervsuddannelseselever og unge håndværkere blev holdt i Salzburg i Østrig.

- Otte millimeter var Gry fra at hive en VM guldmedalje med hjem til Spjald. Når vi taler Worldskills, så er det jo marginalerne, der afgør det hele. Jeg er så stolt af Gry. Hun har vundet to danmarksmesterskaber og nu er hun blevet nummer seks til VM. Vi er alle stolte af hende i firmaet, fortæller Glenn Østergaard.

Gry Astrups forældre, Lis og Kaj Astrup, var med, da hun et par dage før konkurrencen rejste til Østrig.

Fredag ankom også Glenn Østergaard og hustuen Lone for at være ved den dygtige lærlings side.

Mester er stolt

- Inden Worldskills gik i gang, sagde jeg flere gange til Gry, at lige meget hvordan det endte, så er jeg stolt af hende, og lige meget om det blev til en medalje eller ej, så skulle hun fejres, fortæller Glenn Østergaard.

- Det blev hun også , da konkurrencen sluttede. Og det skal hun bestemt også, når hun er retur i Spjald. Det fortjener hun så meget, fastslår den stolte murermester.

Evnen til at svinge murerskeen har Gry Astrup ikke fra fremmede. Hun er nemlig datter af en murermester.

Når hun til foråret har overstået læretiden hos Glenn Østergaard, vender hun retur til familiefirmaet Murerfirmaet Astrup Hansen i Ringkøbing, hvor hun til den tid bliver medejer.

Men indtil det sker, er det den stolte mester i Spjald, der nyder godt af Gry Astrups talent.

Indlæser debat