Ny vej: Drengekor bliver professionelt

Drengekoret ansætter professionelle sangere - som det blot andet drengekor i Norden

19. juni 2020, 14.05

Charlotte Rowan skal nu arbejde med syv professionelle korsangere. Foto: Pr-foto

HERNING Med en donation fra Det Obelske Familiefond er der nu skabt mulighed for en professionalisering af Herning Kirkes Drengekor.

Drengekoret har ansat syv professionelle mandssangere, der nu skal synge som en del af korets samlede mandsgruppe.

Herning Kirkes Drengekor bliver hermed det andet drenge-mandskor i Norden, ved siden af Københavns Drengekor, som har tilknyttet en professionel kerne af uddannede mandssangere.

- Det har været vigtigt for mig at medvirke til at få etableret en professionel kerne i Herning Kirkes Drengekor. Vi er Det Obelske Familiefond dybt taknemmelige for at se potentialet i ønsket om at udvikle Herning Kirkes Drengekor til Nordens andet professionelle drenge/mandskor, fortæller Mads Bille i en pressemeddelelse.

Ansættelsen og videreudviklingen af Herning Kirkes Drengekor sker i forbindelse med en generationsskifte, hvor korets dirigent igennem 35 år, Mads Bille, går på pension som dirigent. Drengekorets nye dirigent, er den kun 25-årige engelske dirigent, Charlotte Rowan.

Nye rollemodeller

- Jeg er utroligt glad for, at vi nu kan byde velkommen til syv nye professionelle sangere i Herning Kirkes Drengekor. Dette spændende tiltag sikrer en ekstra stabilitet, et styrket fundament for korets fremtid samt muligheden for at række endnu længere som et internationalt anerkendt ensemble i verdensklasse.

- Vores nye sangere vil agere som rollemodeller både socialt og musikalsk for resten af koret, dele vigtig viden om livet som en professionel musiker, og dermed inspirere den næste generations sangere. Jeg ser frem til samarbejdet med vores professionelle sangere i den fortsatte udvikling af Herning Kirkes Drengekor, siger Charlotte Rowan.

Charlotte Rowan overtog officielt dirigentstokken fra Mads Bille 1. juni.