Sommer som i gamle dage

Klosterlund Museum er klar med tilbud i sommerferien

3. juli 2020, 08.43

På Klosterlund Museum bliver der rig lejlighed til at prøve kræfter med arbejdet med en af energikilderne fra bedstefars tid: Tørvene. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Klosterlund Museum har i forbindelse med skolernes sommerferie en række tilbud om aktiviteter.

På det hyggelige museum med den smukke beliggenhed kan sommergæsterne opleve, hvordan arbejdet med tørv foregik på bedstefars tid og prøve kræfter med gamle håndværk. Museets frivillige tørvearbejdere sætter gang i det gamle, hestetrukne tørveværk og genskaber arbejdsgangene fra dengang, Klosterlund var centrum for en af egnens store tørvefabrikker i første halvdel af 1900-tallet.

På skinner og med motor

Som noget nyt i år tager tørvearbejderne et spring frem i udviklingen inden for tørveproduktion. Museets smede har nemlig brugt tiden, hvor landet har været lukket ned, på at bygge en rekonstruktion af en tørvemaskine på skinner og med motor. Den skal sættes i sving med dertilhørende lyd og lugt af motorolie.

På Klosterlund Museum kan børn og voksne som regel selv få fingrene i historien. Derfor har museet lavet nogle særlige kits, så der kan bydes på sanselige og corona-sikre sommeroplevelser, der giver hele familien mulighed for nærvær og fordybelse.

Museet har gang i sine aktiviteter tirsdag og onsdag 21. og 22. juli samt søndag 26. juli, og i den følgende uge er der tillige aktiviteter tirsdag og onsdag 28. og 29. juli samt søndag 2. august.