DET ER DIT VALG - KV21

Der kommer store besparelser på social- og sundhedsområdet efter valget

12. oktober 2021, 12.30

Anne Marie Christensen. Foto: Privatfoto

BUDGET Forligspartiernes budgetforslag er godkendt ved førstebehandling. Tydeligt et valgbudget, der vil betyde besparelser på den anden side af valget. Grunden er, at der er et uhåndteret underskud på social- og sundhedsområdet på over 10 millioner kroner.

Derfor vil udvalget helt sikkert blive pålagt at spare allerede i december, da man ikke har valgt at prioritere området tilstrækkeligt i budgetforhandlingerne.

Jeg ved ikke, om I kan huske, dengang man sparede 20 procent på specialundervisningen i 2018? Her var det samme mekanisme, der ramte vores børn. Man vidste allerede i budgetforhandlingerne, at der var et stort underskud på området. Forligspartierne valgte at overse det, og prioriterede det ikke i budgetforhandlingerne. Det betød senere voldsomme besparelser på børnene, besparelser der har haft store konsekvenser.

Når besparelsen kommer til beslutning, er det vigtigt, at man finder en anden løsning, end at spare på social- og sundhedsområdet. Det handler om prioritering.

Borgerlisten arbejder for at tilføre området flere midler, og ønsker ikke flere besparelse på de ældre, de handicappede og de psykisk udsatte. Det handler om prioritering.

Indlæser debat...