Familiebiler skal være rummelige - og til en rimelig pris

Hos de lokale bilforhandlere oplever man, at det er rummelighed og sikkerhed, som familierne har for øje, når de er på udkig efter bilen til hele familien

24. oktober 2018, 17.32

Poul Gundlach Jørgensen, der er afdelingschef hos bilhuset Bjarne Nielsen A/S i Herning, fortæller, at familierne er særligt opmærksomme på sikkerhed, anvendelighed og komfort, når de er på udkig efter bil. Foto: Flemming Hansen

Sikkerhed, rummelighed og komfort er nogle af de ord, som ofte går igen, når børnefamilier leder efter den perfekte familiebil hos de lokale bilforhandlere i Herning.

- Hvis jeg tænker på dengang, jeg var dreng, kunne vi nemt sidde fire børn på bagsædet af et folkevognsrugbrød. Det kunne man jo aldrig finde på i dag, fordi vi har meget mere fokus på sikkerheden, siger Poul Gundlach Jørgensen, der er afdelingschef hos bilhuset Bjarne Nielsen A/S i Herning, som blandt andet forhandler bilmærkerne Renualt, Ford og Volvo.

Han fortæller, at sikkerheden har stor opmærksomhed hos de familier, som slår vejen forbi bilhuset på Silkeborgvej. Men også rummelighed og anvendelighed står højt på listen over de punkter, som skal være opfyldt, før familierne kaster penge efter en ny bil.

- Det er særligt anvendelighed og komfort, som er i fokus. Der skal helst være god komfort til alle, der er med i bilen. Der må meget gerne være et særskilt sæde til alle, siger han og nævner, at her er mpv-modellerne et godt bud på en bil med særskilte sæder.

Mpv'eren, der er en personbil, der er en blanding mellem en minibus og en forvokset stationcar, har den plads, som familierne efterspørger. Den har siden midten af 90'erne og indtil nu haft sin opblomstring - ligesom syv-personernesbilerne har. Mange kan finde på at købe en syvpersonernesbil, selvom de måske kun er én familie på fire, fordi så kan børnenes legekammerater eller bedsteforældrene også lige køre med, fortæller afdelingschefen.

- Hvis bilen skal være rummelig uden at være en mpv, så kan det være en stationcar, som der stadigvæk bliver solgt mange af, siger Poul Gundlach Jørgensen og fortæller, at en bil med god plads skaber den anvendelighed, som familierne efterspørger, når de er på biljagt.

Det skal blandt andet være nemt at have barnevogn, mountainbike eller andre fritidsaktiviteter med.

- Man skal helst ikke til at hænge barnevognen udenpå bilen. Den skal gerne kunne komme ind i bagagerummet - og helst uden at den skal skilles alt for meget fra hinanden, siger han.

Flere familier går fra Bjarne Nielsen med populære familiebiler som Renault Scenic, Grand Scenic og Ford S-max.

Rummelighed til rimelig pris...