Plan om legeplads på Torvet er i mål

Kommunen og cityforeningen har valgt et projekt ud til en legeplads, som kan blive anlagt efter sommerferien

11. juni 2019, 13.59

I vinderprojektet fra firmaet Maxplay består legeredskaberne af store bogstaver, som danner ordet »HR9NG«. Udformningen skal dog tilrettes torvets æstetik noget bedre, før legepladsen kan blive anlagt. ?Visualisering: Herning Kommune

HERNING For to et halvt år siden meldte Herning Cityforening ud, at den gerne ville have en legeplads på Torvet i Herning.

Legepladsen skulle sættes op i forbindelse med den igangværende renovering af gågadeforløbene, og Herning Kommune var med på idéen.

Cityforeningen skulle imidlertid bidrage med 500.000 kroner, og de penge har været svære at skaffe, så derfor måtte planerne udskydes.

I november lykkedes det i samarbejde med Føtex at få 250.000 kroner fra Salling Fondene, og det har været med til at bringe økonomien i mål.

Derfor kunne kommune og cityforening for nylig bestemme sig for et legeplads­projekt ud fra de fem forslag, som var kommet efter en udbudsrunde.

- Det er vi rigtig glade for i cityforeningen, og det er vores klare favorit, der er udvalgt, siger citychef Allan Kristensen.

Tilgodese legen...