Løkke besøgte Bording: Statsministeren tog skraldet

Lars Løkke Rasmussen (V) besøgte Bording Skole, hvor han blev opdateret på Ikast-Brande Kommunes banebrydende projekt om at få langtidsledige i job

15. maj 2019, 11.34

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kom tirsdag eftermiddag på uvant arbejde. Rengøringsassistent Line Skaaning Nielsen viste ham rundt på sin arbejdsplads. Hun er med i Ikast-Brande Kommunes succesfulde projekt, der handler om at hjælpe borgere fra kontanthjælp til et fast job. Foto: Tom Laursen

Bording Stemningen sitrede tirsdag eftermiddag på Bording Skole.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var på vej. Han skulle besøge skolen for at mødes med en rengøringsassistent Line Skaaning Nielsen - igen.

De to traf hinanden i november 2017, hvor statsministeren var i Ikast for at se nærmere på et banebrydende projekt, som hjælper langtidsledige fra kontanthjælp til varige job.

Ikast-Brande Kommune søsatte projektet, da de dengang valgte en ny måde at udbyde kontrakten til rengøring i offentlige bygninger.

Nu skulle der tages socialt ansvar.

Firmaet, der vandt kontrakten, forpligter sig til at ansætte 15 personer, der er på overførselsindkomst. Samt garantere et fast job til alle, der gennemfører projektets oplæringsperiode.

Når nogle af de 15 kommer videre i nyt job, skal andre langtidsledige overtage oplæringspladsen.

Danmarks gode eksempel ...