Tidligere Herning-læge udnævnt til professor

25. juni 2020, 06.02

Axel Brandes - tidligere læge på medicinsk afdeling i Herning - er udnævnt til professor ved hjertemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital. Foto: PR-foto.

PROFESSOR Da Axel Brandes i 1998 kom til Danmark fra Tyskland, blev han ansat som læge ved medicinsk afdeling ved det daværende Herning Centralsygehus, først som reservelæge og siden 2000 som kardiologisk overlæge.

Siden 2003 har han været ansat som overlæge ved Arytmisektionen ved Hjertemedicinsk afdeling B, Odense Universitetshospital - og det er her, han nu er blevet udnævnt til professor efter to årtier med særlig fokus på atrieflimren.

Axel Brandes, der er 58 år, er blandt andet medlem af styrekomitéer for en række nationale og internationale studier, som undersøger forskellige aspekter af atrieflimren og har derudover flere nationale og internationale samarbejdsrelationer på dette forskningsområde.

I 2012 etablerede Axel Brandes en af landets første tværfaglige specialklinikker for atrieflimren på Odense Universitetshospital.

Den nyudnævnte professor er født og opvokset i Hannover og blev uddannet læge fra Georg-August-Universitetet i Göttingen i 1988.

Axel Brandes er gift med Claudia, som er radiograf. De har en voksen datter på 29 år, som er havbiolog. I sin fritid læser han dansk, tysk og engelsk litteratur. Desuden har han en stor forkærlighed for klassisk musik - og så bliver det til mange løbe- og cykleture.