Tim Sparv ser frem til at møde Jørn Kjærs søn: Danmark har ingen svagheder

Tim Sparv har de bedste minder fra Danmark og FC Midtjylland, men lørdag aften vil den finske landsholdsanfører drille Danmark

11. juni 2021, 18.49

Tim Sparv (t.h.) fik en halvleg på banen, da Finland 29. maj tabte 0-2 på udebane mod Marcus Berg og Sverige. Det er de eneste kampminutter, den tidligere FCM-spiller har fået siden marts grundet en skade. Foto: Ritzau Scanpix

FODBOLD I seks år boede Tim Sparv på Bragesvej i Silkeborg og var en populær skikkelse i FC Midtjylland - både i kraft af sine solide præstationer og sin personlighed.

Nu er han tilbage i Danmark, men denne gang som modstander. Tim Sparv er landsholdsanfører for Finland, som lørdag aften møder Danmark ved EM-slutrunden.

Den oplevelse har Sparv drømt om i årevis.

- Endelig er vi her i Danmark. Endelig er det tid til EM, og vi er klar, sagde Tim Sparv på pressemødet fredag aften.

Det er første gang nogensinde, at Finland har kvalificeret sig til en EM-slutrunde på seniorplan, og det er selvsagt lidt af en milepæl for nationen.

- Der er fodboldfeber i Finland, sagde Teemu Pukki, tidligere Brøndby-angriber og nuværende topscorer hos engelske Norwich, på pressemødet, der af corona-hensyn foregik virtuelt.

De to finske profiler kender alt til dansk fodbold og det danske landshold, og de har stor respekt for aftenens modstander.

- De har spillet virkelig godt i de sidste to-tre år, og de har jo kun tabt til Belgien (siden VM 2018, red.).

- I min vurdering har det danske hold ingen svagheder. Vi har naturligt nok fokuseret mest på deres offensiv med Eriksen, Braithwaite og alle de andre. Der er dygtige spillere på alle pladser. For mig er der ingen tvivl om, at vores defensiv er nøglen til et godt resultat i morgen, vurderede Tim Sparv over for den forsamlede presse.

Et spørgsmål fra en dansk journalist gik på, hvilke danske spillere Sparv og Pukki så mest frem til at møde.

- Der er jo desværre ingen FC Midtjylland-spillere fra min tid på holdet, men deres materialemand Jørn Kjær, som jeg kender rigtigt godt og sætter stor pris på, har sin søn på holdet, så jeg vil glæde mig til at hilse på Simon Kjær, svarede Tim Sparv med henvisning til FCM’s legendariske materialechef, der efter eget ønske stoppede tidligere på året.

Teemu Pukki fremhævede sin tidligere klubkammerat fra Brøndby-tiden, Christian Nørgaard.

Tim Sparv er selv et af de åbne spørgsmål i forhold til den finske startopstilling i aften. Han blev opereret tidligere på foråret og har ikke været i kamp for sit græske klubhold, AE Larissa, siden marts.

I optakten til EM har han dog spillet en halvleg i en testkamp mod Sverige.

Kan du spille 90 minutter mod Danmark?

- Ja, jeg har trænet godt hele ugen og er klar. Men nu må vi se, om jeg kommer på banen, svarede Tim Sparv og sendte et smil af sted.

Stikpille til dansk selvtillid

Midt i respekten for det danske hold havde han også en lille stikpille til den boblende danske EM-optimisme.

- Jeg har læst de danske aviser og kan forstå, at alle ser meget positivt på de danske chancer. Det er næsten som om, I allerede er videre fra puljen, sagde den 34-årige midtbanespiller smågrinende af sine egne ord.

Han havde også en lille kærlighedserklæring parat, da han blev spurgt til sit eget forhold til Danmark.

- Jeg kan rigtigt godt lide Jylland og Midtjylland specielt, hvor jeg boede. Det er dejligt at være i Danmark. Og det er dejligt, at EM begynder nu. Jeg føler, at vi er klar til det, forsikrede Tim Sparv.

Han spillede 172 kampe for FC Midtjylland fra 2014 til 2020. På det finske landshold står han noteret for 81 optrædener. Han bar anførerbindet for sit land for første gang i 2015 og har tidligere været anfører for alle de finske ungdomslandshold, han har spillet for.

Indlæser debat...