Ny chance på Fyrrevænget: Kommunen sender grund direkte i udbud

Byggegrunde på Fyrrevænget har været udsolgt i længere tid. Nu er en matrikel tilbagekøbt af kommunen - som sender grunden direkte i udbud

22. januar 2020, 12.51

I Brande by er der i skrivende stund 27 ledige byggegrunde, hvor man kan opføre drømmehuset. En af dem ligger på Fyrrevænget, som ellers har været udsolgt i noget tid. Tallet dækker både over private og kommunale byggegrunde. Datawrapper-grafik: Thomas Vang Nielsen

BRANDE Går man med en drøm om at bygge bolig på Fyrrevænget i Brande, er det nu, man skal slå til.

En enkelt byggegrund på 820 kvadratmeter er netop blevet ledig i området, som ellers har været udsolgt i længere tid Årsagen skal findes i de kommunale grundsalgsbestemmelser.

For at undgå hamstring og ejendomsspekulation må en køber ikke videresælge grunden, før der er opført bolig. Samtidig er der byggepligt, som betyder, at køber skal sætte spaden i jorden inden to år efter overtagelsesdagen.

Prisen er justeret

For at undgå evigt ufærdige byggerier, skal et byggeri være afsluttet senest et år efter byggetilladelse er givet.

Hvis ejeren ønsker at sælge grunden uden bolig, skal vedkommende først tilbyde Ikast-Brande Kommune at tilbagekøbe grunden til den oprindelige sum uden renter og tillæg.

Kommunen kan sige ja eller nej.

Er svaret nej, kan borgeren sælge grunden på almindelige markedsvilkår.

I dette aktuelle tilfælde på Fyrrevænget siger kommunen ja tak, og den oprindelige pris på det lidt skæve beløb 400.001 kroner er nu hævet til en salgspris på 500.000 kroner.

- Der er gået noget tid, og markedet har ændret sig, så prisen er justeret, fortæller Lone Hyldig Jaszczak fra kommunens grundsalgsafdeling.

Budrunde

Grunden på Fyrrevænget er inklusive tilslutninger til kloak, vand, naturgas og el.

- Nu er den udbudt i budrunde til en mindstepris på 500.000 kroner, og hvis man vil være med, skal man indlevere et købstilbud senest 6. februar, og så bliver den solgt til højestbydende. Hvis to er højestbydende med samme beløb, får de lov til at byde igen, siger Lone Hyldig Jaszczak.

27 steder at bygge hus

Fyrrevænget er dog ikke det eneste sted i Brande, hvor man kan opføre drømmehuset.

Ikast-Brande Kommune har 4 ledige grunde i tredje etape af Ny Sandfeldvej samt 12 ledige grunde på fjerde etape af Ny Sandfeldvej.

Oven i er der i følge Boligsiden et privat udbud på 10 grunde i Brande by; fordelt på fire grunde i første etape af Ny Sandfeldvej, en grund på Drosselvej og fem grunde på Solskrænten.

Samlet giver det et aktuelt udbud på 27 ledige byggegrunde i Brande by.