Bifrost-grundlægger fylder 80: At blive gammel er ikke kun et tab

Grundlægger af Børneskolen Bifrost, Bodil Johansen, fylder 80 år og er stadig optaget af det gode børneliv. Men også af at miste - og at få. Af kunstneriske oplevelser. Og af at »vælge solsiden«

31. maj 2019, 16.58

- Jeg er jo kommet dertil, hvor livet er skrøbeligt. Det er på en måde vemodigt. Men jeg synes stadig, jeg har lige så meget fat i livet, som jeg altid har haft. Jeg har det fysisk godt og kan stadig gøre meget af det, jeg har lyst til. Og så kan jeg helt ærligt sige, at jeg foreløbig har haft et godt og spændende liv i 80 år, siger Bodil Johansen forud for sin fødselsdag mandag 3. juni. Foto: Henrik Ole Jensen

80 Bodil Johansen rejser sig adræt fra den klassiske tremmesofa og går med rolige skridt hen for at hente en af de nyeste boganskaffelser - en lille, grafisk lækker sag med tekster af den unge japanske forfatter og filmproducent Genki Kawamura, som hun for nylig har givet sig i kast med at læse.

- In order to gain something you have to loose something, citerer hun fra en af siderne i den engelsksprogede bog og fortsætter:

- Det synes jeg er meget smukt sagt. At blive gammel er ikke kun et tab. For samtidig med, at der er noget, der forsvinder, får du også noget andet, lyder det blødt fra den mangeårige lærer og grundlægger af Børneskolen Bifrost.

Mandag 3. juni fylder hun 80 år og ser usentimentalt og undersøgende på det at gå ind i et nyt årti.

- Jeg er jo kommet dertil, hvor livet er skrøbeligt. Det er på en måde vemodigt. Men jeg synes stadig, jeg har lige så meget fat i livet, som jeg altid har haft. Jeg har det fysisk godt og kan stadig gøre meget af det, jeg har lyst til. Og så kan jeg helt ærligt sige, at jeg foreløbig har haft et godt og spændende liv i 80 år. Det er da ikke noget dårligt perspektiv, opsummerer hun fyldt af nærvær og nysgerrighed i det blå blik.

Vi skal leve livet...