Sygehuset i Herning er presset: Ikke længere plads til alle patienter

Hospitalerne i Herning og Holstebro er nu så pressede, at corona-ramte patienter må sendes til andre hospitaler i regionen

7. april 2020, 13.50

Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Coronavirussen har for alvor fået sit tag i regionshospitalerne i Herning og Holstebro, hvor der i øjeblikket er så mange patienter, at der ikke længere er plads til alle. Det skriver dr.dk, efter at Midt- og Vestjyllands Politi sammen med Region Midtjylland og Region Nordjylland tirsdag formiddag holdt en fælles pressebriefing ved politistationen i Holstebro.

- Der er meget travlt. Så travlt, at vi må sende patienter til behandling på andre hospitaler i regionen, siger formand for regionsrådet i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), ifølge dr.dk.

Forberedt på værre scenarier

85 patienter er i øjeblikket indlagt i Region Midtjylland. 28 er indlagt på intensiv afdeling, hvor 23 af dem er i respirator.

Ifølge Anders Kühnau er der fortsat god plads på de andre hospitaler i regionen, og derfor går det ikke ud over behandlingen af de personer, der bliver ramt af coronavirussen, at der nu er fyldt op i Herning og Holstebro.

- Når jeg siger, at vores sundhedsvæsen er presset, er det ikke, fordi vi ikke kan håndtere opgaven. Vi er rigtig godt forberedt, også på scenarier der er værre end dem, vi står i lige nu. Men det ændrer ikke på, at vi er pressede i den her del af regionen, siger Anders Kühnau ifølge dr.dk.

Folkebladet har forsøgt at få en kommentar fra Anders Kühnau, men det har endnu ikke været muligt.