Julemesse: Rejse skal få folk til at blive

Feldborgs julemesse bliver for anden gang holdt på én dag, men der sker også nye ting på søndag

15. november 2019, 10.20

Der bliver holdt julemesse i Feldborg Hallen hvert andet år. foto: Privatfoto

FELDBORG Der er masser af mad- og drikkevarer, når der er julemesse i Feldborg Hallen søndag, men der er også en ekstra stor gulerod. Hvis folk bliver til slutningen af julemessen, får de mulighed for at vinde et rejsegavekort på 8000 kroner på indgangsbilletten.

- Det er nyt, at vi har en så stor præmie. Tidligere har gevinsten været på 1500 kroner, men vi prøver at skrue op for det i år, siger Hanne Lohse, der er formand for Feldborg Hallen, som arrangerer julemessen.

Hvert andet år

Den bliver afviklet hvert andet år. I lige år er det Aulum, der dyrker messe-julerierne, men her i 2019 åbner Feldborg Hallen dørene hele søndagen.

- Vi vurderer altid, hvad vi skal bruge penge på. Nogle gange har vi købt meget dyr underholdning, som folk alligevel ikke gider se, men i år har vi ikke brugt så meget på underholdningen, og så har vi til gengæld en god hovedgevinst, siger Hanne Lohse.

Sang og show

Men der er noget at høre og se på julemessen. Den lokale sanger Katrine Duus synger julesange, der er underholdning leveret af friskolen, og så bliver der også arrangeret modeshow.

- Da vi holdt julemesse i 2017, var det første gang, vi skar det ned fra to dage til én dag. Vi oplevede, at deltagertallet faldt støt, og derfor gav vi det en chance med kun at holde det én dag. Det gav 550 besøgende sidste gang, og det var lige så mange besøg som vi tidligere havde hele weekenden, siger Hanne Lohse om endags-messen, som også bliver gentaget i år.

Også i år er der omkring 25 udstillere.

- Opbakningen er lige så stor, som den plejer at være, men det er mere besværlit at finde udstillere. Vi er ude at spørge utroligt mange, og det har været lidt hårdt at finde udstillerne. Der er også nogle fra sidste julemesse, der ikke er med i år, men de har også mange ting, de skal deltage i op mod jul, siger formanden for Feldborg Hallen.

Hun vurderer, at deltagelsen på julemessen er en blanding af at sælge varer og markedsføre sig.

- Nogle kommer, fordi de har varer, de vil sælge, og andre udstillere nyder at få en god snak med deres kunder, siger Hanne Lohse.

Mad fra Møltrup

Feldborg Hallen har også organseret forplejningen anderledes i år. Tidligere stod arrangørerne for salg af alt vådt og tørt, men i år er det kun gløgg, æbleskiver, kaffe og kage, der bliver solgt af Feldborg Hallen.

- Alt maden kommer Møltrup Mad og sælger fra deres stand. De kommer med både bager og slagter, så det er lidt spændende. Tidligere solgte vi pølser, brød og håndmadder, men det er rigtigt dejligt, at de vil stå og sælge deres varer. Det giver noget liv, og samtidig præsenterer det en af de lokale butikker, som vi har i Aulum, siger Hanne Lohse.

Møltrup Mad har både en rullende madbutik og fysiske butikker og spisesteder i Vildbjerg og Aulum. Det bliver drevet af Møltrup Optagelseshjem nær Vildbjerg.