Livskvalitet i top i Videbæk: Undersøgelse sender Naturens Rige på førstepladsen

Borgmesteren er glad for, at Ringkøbing-Skjern Kommune topper undersøgelse om livskvalitet

Udgivet:15. september 2022, 11.44

Læsetid:2 minutter

En undersøgelse viser, at nærhed til naturen og til familie og venner er vigtig for danskerne. Begge del får man til fulde her i Naturens Rige. Ringkøbing-Skjern Kommune får topplacering i undersøgelsen. Foto: Mette Christensen

RINGKØBING-SKJERN Livskvalitet er et ord, der kan betyde meget forskelligt, men når man vurderer ud fra tryghed, boligstørrelse og naboskab, er borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune dem, der føler den største livskvalitet målt på landsplan.

- Det er virkelig et resultat, vi er meget glade for og stolte af, siger borgmester Hans Østergaard (V) i en pressemeddelelse.

- Undersøgelsen viser, at nærhed til naturen og til familie og venner er vigtig for danskerne. Begge del får man til fulde her i Naturens Rige. Undersøgelsen viser også, at boligens størrelse og kvalitet spiller en stor rolle i danskernes liv og hverdag. I Ringkøbing-Skjern Kommune får man mange gode kvadratmeter for pengene - og sammenholdt med trygge gader og gode naboskaber betyder det, at borgerne her er de borgere i hele landet, der oplever den højeste livskvalitet - det er da kun til at blive glad og stolt af, siger borgmesteren.

Ikke første gang

Og der er god grund til at være stolt. Det er første gang, Realdania offentliggør tallene på kommuneplan, men analysechef Henrik Mahncke fortæller, at det ikke er første gang, Ringkøbing-Skjern Kommune ligger i toppen:

- Livskvaliteten i Danmark er jævnt fordelt i alle kommuner, men der er forskelle. Ringkøbing-Skjern Kommune har tidligere ligget i toppen af listen, men nu hvor vi offentliggør tallene på kommuneplan, kan vi se, at Ringkøbing-Skjern Kommune ligger som nummer et, når vi spørger borgerne om deres oplevelse af livskvaliteten, siger han.

Hører til i et område

Livskvalitet handler også om, at man føler, man hører til i et område. Det gør man ofte på en anden måde i et mindre lokalsamfund end i en større by:

- Det handler om, at man har større relationer til hinanden, til naboen. Måske man ikke kender hinanden personligt, men man hilser alligevel på de andre i brugsen, og hvor man mødes i de mindre samfund. Det giver en følelse af, at man hører til et sted. Det er desuden også i Ringkøbing-Skjern, borgerne er mest trygge, når de færdes i deres lokalsamfund, siger Henrik Mahncke.

Mange kvadratmeter for prisen

I undersøgelsen har Realdania og Bolius især spurgt ind til boligens betydning for livskvaliteten. Svarene viser, at jo større bolig de har, jo mere tilfredse er borgerne med deres bolig. Det hænger godt sammen med, at man i Ringkøbing-Skjern Kommune får mange kvadratmeter for prisen - og derfor også et økonomisk rådighedsbeløb, end hvis man bor i de store byer,

- Som mennesker kan vi lide, at der er plads omkring os. Det giver en følelse af frihed, ligesom de nære relationer gør, at vi alle er en del af et fællesskab - det er den slags, der giver livskvalitet. Derfor er jeg rigtig glad for, at undersøgelsen viser, at det præcis er sådan, vi har det i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Hans Østergaard.

Indlæser debat