Dressurfest i Herning: Atter VM-sølv til dansk stjerne

På et næsten udsolgt MCH Arena leverede Cathrine Laudrup-Dufour varen foran hjemmepublikummet. Men engelske Charlotte Fry tog guldet

Udgivet:10. august 2022, 23.36

Læsetid:1 minut

Den danske dressurstjerne Cathrine Laudrup-Dufour og hesten Vamos Amigos leverede et flot ridt onsdag aften på et næsten udsolgt MCH Aerna i Herning. Det rakte til endnu en VM-sølv. Foto: Ritzau Scanpix

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

1 år siden

RIDESPORT Næsten 10.000 tilskuere var onsdag aften på plads på MCH Arena, der dannede ramme og underlag for den sidste dressurkonkurrence ved årets VM i ridesport, der har Herning som værtsby.

Og især det entusiastiske hjemmepublikum fik endnu en VM-medalje at juble over i sommervarmen. Således lykkedes det den danske stjerne Cathrine Laudrup-Dufour og hesten Vamos Amigos at hente sølv i den såkaldte Grand Prix Freestyle, også kendt som Grand Prix Krü.

Foran de mange tusinde og festklædte hesteentusiaster på de herningensiske tribuner - og flere millioner tv-seere - leverede den 30-årige dansker et flot ridt med en score på 89,411.

Men det britiske stortalent Charlotte Fry og hesten Glamourdale, der var tredjesidst blandt konkurrencens 15 ekvipager onsdag aften, endte på VM-podiets øverste trin. Den 26-årige brite var forrygende i VM-finalen og scorede imponerende 90.654.

Dermed blev Fry den kun ottende dressurrytter i historien i den eksklusive klub, som har scoret over 90. En klub, som Laudrup-Dufour i øvrigt også er medlem af.

Danske Daniel Bachmann Andersen på hesten Marshall-Bell og finalens tredje dansker, Carina Cassøe Krüth på Heiline’s Danciera, var også med blandt de deltagende ekvipager i finalen på MCH Arena. De sluttede henholdsvis som nummer 8 og 12.

Det var generelt en succesfuld dag for dansk ridning, da medalje nummer fire og fem ved VM i ridesport i Herning kom i hus tidligere onsdag.

Katrine Kristensen sikrede VM-guld i paradressur, inden det blev til sølv for det danske hold i voltigering.

Med Laudrup-Dufours andenplads er Danmark oppe på seks medaljer på tværs af discipliner.