Hotel Dalgas cykler deruda’

Et nyt landsdækkende hotelnetværk lancerer skræddersyede cykelkoncepter til turcyklister og mountainbikere

3. april 2021, 20.57

Danskerne trækker i større stil ud på cyklen, når der skal hygges med gutterne eller holdes ferie. Hotel Dalgas i Brande og fire andre hoteller repræsenterer det nye hotelnetværk Danish Bike Hotels i Vest- og Midtjylland. Foto: Privatfoto

BRANDE Hotel Dalgas er sammen med mere end 30 andre danske hoteller klar til at tage imod det stigende antal danskere og udenlandske turister, som vælger at bruge ferier eller lange weekender på to hjul.

Det nye netværk går under navnet Danish Bike Hotels og lanceres af Small Danish Hotels i samarbejde med rejseselskabet Danish Biking. Inspirationen er fundet i blandt andet Italien, Østrig og Tyskland, der længe har været oppe på den store klinge, når det gælder cykelturisme.

Ligesom en skiløber skal kunne opbevare sit udstyr forsvarligt i skikælderen, så er der også nogle services, som trækker ekstra point hos cykelfolket. Således udbyder hotellerne en varierende palette af indendørs cykelopbevaring i cykelstald, det mest nødvendige værktøj og pumper, mulighed for cykelvask, vask og/eller tørring af cykeltøj og måske opladestation til el-cykel.

Ud over Hotel Dalgas har også Hotel Fjordgaarden i Ringkøbing, Nymindegab Kro samt Hotel Svanen og Refborg Hotel i Billund meldt sig ind i netværket.

Længere mod nord er Hotel Nørre Vinkel i Lemvig, Grand Hotels Struer, Tambohus Kro & Badehotel, Hotel Tinggaard og Sallingsund Færgekro også hoppet ind i Danish Bike Hotels.

Udbud og efterspørgsel

- Vi udvikler vores hoteloplevelser i takt med de trends, vi ser i ferie- og fritidsmarkedet. De senere år har vi har oplevet en stigende efterspørgsel efter cykelophold, hvor gæstfriheden er lige stor til både cykler og ryttere. Mange har rykket herreturen ud på raceren eller på mountainbikesporet, og cykelfolket vil gerne kombinere stram kæde og høj puls med god mad og bløde dyner. Hotellerne i Danish Bike Hotels ligger klods op ad Danmarks mange cykelruter og attraktive landevejsstræk, så cykelturene bliver nu langt nemmere at arrangere, siger Jørgen Christensen, som er direktør i Small Danish Hotels.

Jørgen Christensen forventer, at Danish Bike Hotels vil være et godt inspirationsværktøj for dem, som normalt ville drage til alperne eller Sydeuropa for at cykle, hedder det i pressemeddelelsen.

Hotel Dalgas med Asger Månsson i førertrøjen er gået ind i samarbejdet om cykelturismen med andre hoteller. Foto: Tom Laursen

Indlæser debat...