Borgerlisten har hverken ændret holdning eller droppet mærkesager

29. november 2021, 12.39

Lone Nielsen. Foto: PR-foto

VALGLØFTER Først vil jeg sige tak til de over 3000 vælgere, der satte kryds ved Borgerlisten 16. november. Selv om vi gerne ville have været flere, blev vi trods alt det parti, som fik tredje flest stemmer.

I et læserbrev fra Ny Borgerlige beskyldes Borgerlisten for at løbe fra vores valgløfter. Tidligere var der en overskrift i Herning Folkeblad om, at vi havde droppet vores mærkesager. Men jeg vil gerne slå fast, at Borgerlisten ikke løber fra noget som helst og ej heller dropper vores mærkesager. Vi mener stadig, det vi hele tiden har gjort.

Læs også
Om Borgerlistens valgløfter og statsministerens sms-er: Politikermoral vs. andres moral

Vi har valgt at indgå i en konstitueringsaftale med samtlige de andre partier. Sådan en aftale fortæller, hvad byrådet vil arbejde på de næste fire år. Hvis vi vil være med i et fremtidigt samarbejde, skal vi indgå denne aftale. Og ja, der er ting, vi ikke bryder os om, og der er ting, vi er rigtig tilfredse med.

Der står meget positivt i konstitueringsaftalen set fra Borgerlistens perspektiv. Eksempelvis skrives der i afsnittet om kernevelfærd, at Byrådet skal prioritere børn, ældre, handicappede og udsatte. Egentlig må de øvrige partier gerne få deres talentcollege, hvis bare det ikke bliver på bekostning af kernevelfærden. En forudsætning for en fremtidig budgetaftale må så være, at der er råd til begge dele. Ellers overholdes aftalen jo ikke i sin helhed. Men den del bliver vi meget klogere på i de fremtidige budgetforhandlinger.

Læs også
Nyt arbejdsgrundlag i byrådet: Borgerlisten må droppe skole-mærkesager
Abonnement

Bydelskolen er en vigtig sag for Borgerlisten og helt særligt for mig. Jeg har fået lovning på, at ingen børn, der ønsker at komme på Herningsholmsskolens afdeling i Sjællandsgade, får et afslag ved ansøgning. Dette udspringer af sagen med institut for menneskerettigheder. Altså kan alle de familier og børn, der ønsker det, flytte væk fra Bydelsskolen, eller starte i 0. klasse på Sjællandsgade.

Det er en meget vigtig pointe for Borgerlisten, idet det efterlader familierne med et valg og tilflyttere til området kan fravælge Bydelsskolen på Holtbjerg. Det er sandsynligt, at afdelingen på sigt lukker sig selv, fordi mange vil søge Herningsholmskolens hovedafdeling, når der nybygges og tilbydes nye lækre rammer. Desuden ændres beboersammensætningen på Holtbjerg muligvis, når alle boliger i området renoveres i den helhedsplan, der er besluttet for området.

Borgerlistens intensive kamp har altså ikke været forgæves. Nu er det op til familierne selv at vælge til eller fra og bestemme, om Bydelsskolen skal bestå eller ej. Uden elever, ingen afdeling.

Konklusionen er, at vi i Borgerlisten vil samarbejde. Vi tror på, det giver de bedste løsninger for borgerne. Trods tidslerne i konstitueringsaftalen føler vi os hørt som parti, da rigtig mange af vores mærkesager indgår deri.

Jeg tolker dette som en ny borgmester, der vil det brede samarbejde, og derfor tror jeg også på, at vi kan finde fremtidige gode løsninger, hvor både Venstres, de øvrige partiers og Borgerlistens vælgere føler sig tilgodeset. For Borgerlisten handler det stadig om prioritering.

Indlæser debat