Midtjysk optikerduo åbner butik nummer 12

Ulrik Thranes og Claus Honorés minikæde under Thiele indtager nu også Ebeltoft

14. september 2020, 21.19

Ulrik Thrane (t.v.) og Claus Honoré har overtaget Ebeltoft Optik, hvor chefoptiker Marlene Ernø Bak fortsat vil stå for butikken. Foto: PR-foto

OPTIKER Der er igen mod på ekspansion hos makkerparret Claus Honoré fra Herning og Ulrik Thrane, der oprindeligt er fra Bording. De to driver sammen en minikæde under Thiele og overtager 15. september Ebeltoft Optik, som samtidig optages i Thiele-kæden og videreføres som franchise-butik på samme måde som »minikædens« øvrige 11 butikker.

Claus Honoré begyndte som selvstændig med Thiele-butikken i herningCentret for 10 år siden, og Ulrik Thrane åbnede sine Thiele-butikker i Bjerringbro og Viborg i 2015. Siden har de slået pjalterne sammen og har overtaget og åbnet forretninger i Skjern, Ikast, Randers, Kjellerup, Skive, Hadsund og Aabybro, og nu er turen altså kommet til Ebeltoft på Mols.

Chefoptiker bliver medejer

Her anvender man samme model, hvor den daglige leder - chefoptikeren - kommer med i ejerskabet med en tredjedel af egen butik.

- Det har i den grad virket de andre steder, og alle steder er det lykkedes at vækste omsætningen så meget, at vores kædeekspansion har været mulig. Det med økonomisk involvering er noget, der giver incitament, siger Claus Honoré i en pressemeddelelse.

- Det er den første overtagelse, vi har foretaget i år, idet det hele har ligget stille på grund af corona, hvor butikkerne var tvangslukkede i over en måned. Men nu er vi klar igen og efter et overtagelsessalg, lukker vi butikken i 1,5 uge og er så klar til genåbning af Danmarks nyeste optikforretning i Jyllands næstældste købstad fredag før efterårsferien, uddyber han.

Claus Honoré ejer selv de to butikker i Herning, som han driver sammen med sin kone, Bente.