Herning og MCH hører uløseligt sammen: Opbakning og støtte til MCH

18. juni 2020, 11.23

Peter Villadsen. Foto: PR-foto

GENOPRETNING Forestil dig et Herning uden MCH! En umulig tanke, da Herning og MCH hører uløseligt sammen, men det var reelt det utænkelige scenarie, som økonomi- og erhvervsudvalget og forligskredsen måtte forholde sig til på et møde på Hotel Eyde først på ugen.

Fra den ene dag til den anden blev den veldrevne virksomhed uforskyldt lagt ned, da coronaen lukkede landet, og op mod 95 procent af omsætningen forsvandt som dug for solen. Efter rigtig gode år i både 2018 og 2019 med rekordbesøg og rekordomsætning kunne ledelse og bestyrelse se ind i et 2020, hvor man reelt ikke ved hvornår og i hvilket omfang, det igen bliver muligt at arrangere messer og kongresser, koncerter og idrætsbegivenheder.

MCH står akut og mangler over 50 millioner kroner i likviditet.

Læs også
Standpunkt: Vi kan ikke undvære MCH

Heldigvis og forventeligt var det store flertal i byrådet ikke i tvivl. Det var ikke et spørgsmål, om MCH skulle reddes, men et spørgsmål om hvordan. Løsningen blev, at Herning Kommune som storaktionær sammen med Agromek køber det meste af MCH Arena. På den måde får MCH tilført nødvendig kapital her og nu samt mulighed for at videreudvikle forretningsområderne de kommende år. FC Midtjylland fortsætter selvfølgelig med at spille på MCH Arena.

De seneste 15 år har jeg siddet med til et utal af politiske møder, hvor vi træffer store beslutninger og bruger mange af borgernes penge. Nye skoler og daginstitutioner, nye ældrecentre, nye idrætsfaciliteter blot for at nævne nogle. Sådan er det jo, når man vælger at sidde med til bords frem for at stå på sidelinjen med armene over kors. Beslutningen den mandag på Eyde er én af de beslutninger, jeg er allermest stolt af og som virkelig har betydning for rigtig mange mennesker på vores egn.

MCH er arbejdspladser, afledte positive effekter på byens butikker, restauranter og værtshuse, penge til lokale foreninger, der tjener en skilling til klubkassen, når man stiller med hjælpere til forskellige arrangementer og en enorm lokal stolthed over MCH og de mange oplevelser, vi får i kraft af MCH. Hvad skulle vi dog gøre uden de over en million gæster hvert år? Det hårde arbejde med genopretning starter nu. Lad os de kommende år vise, at når det blæser, så rykker vi sammen her på egnen. Lad os hver især bakke op og støtte MCH. Det bliver der brug for.

Læs også
Fælles ansvar at få MCH gennem corona-tiden