Mange til politisk battle

Der var pænt fremmøde, da bilhuset på Silkeborgvej var rammen om Valg Battle i aftes

1. november 2013, 08.12

Flemming Hansen.

- Rådhuset kunne godt bruges til ungdomsboliger. Det behøver ikke at ligge lige på Torvet. Især administrationen kunne sagtens flyttes. Og der kunne sygehusgrunden blive bragt i spil, sagde byrådsmedlem Peter Villadsen (SF) i aftes til de tæt på 100 tilhørere, der sad mellem velpolerede biler til Valg Battle i Bjarne Nielsens nye bilhus på Silkeborgvej.

At flytte rådhuset ud af midtbyen var et af debatemnerne blandt de otte deltagende byrådskandidater: Peter Villadsen og Peter Nowack fra Socialistisk Folkeparti, Finn Stengel Petersen og Carsten Siggaard fra Socialdemokraterne, Natascha Joof og borgmester Lars Krarup fra Venstre og Johs. Poulsen og Line Hillerup fra Radikale Venstre. Socialdemokraterne var ligesom SF ikke afvisende, da der blev spurgt til at flytte rådhuset.

En halv milliard

Borgmester Lars Krarup er dog ikke klar til at rykke rundt.

- Det vil jo koste 400-500 millioner kroner. Det skal vi ikke bruge skattekroner på. Vi har hvert år mellem 200-300 millioner i anlægskroner, så jeg har svært ved at se, at vi skulle bruge dem alle på et nyt rådhus, sagde Lars Krarup.

- Det kræver også investorer at flytte. Og hvis mulige investorer bliver behandlet ligesom B&O af Peter Villadsen, så tror jeg ikke, at de har lyst, tilføjede Johs. Poulsen, efter at B&O-byggeriet på Torvet endnu engang fik et par kritiske ord med på vejen fra SF.

 

Diskussionen kom også til at handle om Hernings kultur - nuværende som fremtidig, ungdomsboliger, hvilken teknologi man skal og kan tillade sig at bruge overfor ældre og svage, indsatsen overfor erhvervslivet og meget mere.

Læs det fyldige referat og reportagen fra mødet i Herning Folkeblad fredag

Er du abonnent kan du klokken 14.30 læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play

 

Læs også
Politisk battle i bilhuset