Brandvæsenets springpude blev fundet frem: Kvinde reddet ind fra tag nytårsnat

Nytårsnatten bød på flere mindre brande i skraldespande og en enkelt redningsaktion

Udgivet:01. januar 2022, 11.24

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Martin Hove Thomsen
Journalist
Martin Hove Thomsen
Journalist| mht@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker primært sundhedsområdet, men jeg skriver om det meste. Har du et tip til en god historie, eller går du og undrer dig over noget, så tøv endelig ikke med at kontakte mig.
Se flere artikler af Martin Hove Thomsen

1 år siden

HERNING Brand & Redning MidtVest havde fra stationen i Herning seks udkald i løbet af aftenen og natten på vej ind i det nye år, og ifølge indsatsleder Peter Kristensen var de fleste af dem helt klassiske for nytårsaften, da der var tale om mindre brande i containere og skraldespande.

En aktion skilte sig dog ud. Det var klokken 3.42, da en kvinde af uvisse årsager befandt sig ude på taget af en treetagers bygning på Nørregade i Herning.

Kvinden var både beruset og ukontaktbar, og da der var en reel risiko for, at hun ville falde ned, fandt brandvæsenet dets oppustelige springpude frem, fortæller Peter Kristensen.

- Det er ikke særlig tit, vi bruger den, men da den var fremme, kunne det ikke gå helt galt. Der er mange, der har set den her kvinde, og vi kan se, at der sidder en anden kvinde ude ved hende. Hun er kravlet ud til hende og holder hende, siger indsatslederen, som i samme omgang sender store roser afsted til redningskvinden.

- Det er ekstraordinært godt, og jeg har sagt til politiet, at de skal sørge for at rose hende så meget som muligt. Jeg synes, det er fantastisk at se, hvordan hun bare handler. Det bliver man lidt glad af. Vi har jo tiden imod os, når vi er ude på sådan en opgave, og så er det bare fantastisk med den handlekraft, siger han.

Politiet endte med - via en kæde bestående af tre betjente - at få kvinden gelejdet gennem vinduet og ind i sikkerhed.

Vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi oplyser lørdag formiddag, at kvinden efterfølgende blev kørt til kontrol på sygehuset i Herning.