Mindeord: En af Sindings store ildsjæle er her ikke mere

Udgivet:04. maj 2023, 20.00

Læsetid:5 minutter

Kristian Mosegaard Jørgensen, tidligere indehaver af Sinding Auto­værksted, elskede fest og farver og et godt glas øl. Han døde 15. april efter kort tids sygdom. Foto: Privatfoto

5 måneder siden

MINDEORD Familien skriver mindeord over Kristian Mosegaard Jørgensen, tidligere indehaver af Sinding Autoværksted, der som 79-årig døde 15. april efter kort tids sygdom:

Kristian er født og opvokset i Sinding. Han gik i Ljørring og Sinding Skole og afsluttede sin skolegang med et år på Hammerum Efterskole. Herefter kom han ud at tjene på landet et år og arbejdede derefter en periode på Visgaard Teglværk. Han startede i lære hos A. Foged i Avlum som automekaniker, og efter endt uddannelse aftjente han sin værnepligt i Randers. Herefter arbejdede han hos Sinding Maskinfabrik med opstilling af cykelstativer i hele landet.

Kristian og en kollega, Poul, startede Sinding Autoværksted 15. juli 1970 med reparation af biler og traktorer. Efter nogle få år blev Poul købt ud af firmaet, og Kristian fortsatte derefter som eneejer og fik oparbejdet en god fast kundekreds med både reparationer og salg af brugte biler, som efterhånden blev en stor del af forretningen. Han kunne i 2010 fejre 40-årsjubilæum.

Han stoppede med firmaet i 2011. Værkstedet med privatbolig blev solgt til andet formål, og han flyttede til Ørrevej i Sinding.

Kristian gik meget op i fodbold og fulgte gerne FCM, især når det gik godt for dem. Han var selv en rigtig dygtig målmand i Sinding og formåede engang i serie 4 at score direkte på udspark. Han var også en ivrig bobspiller og nåede lige at afslutte sæsonen med en flot andenplads i makkerspil.

Senere har han ydet en kæmpe indsats i Sinding GIF, hvor han var formand i en årrække og var med til at starte Slagerparade i 2004, og denne event gav idrætsforeningen en rigtig god økonomi i mange år. Han blev med rette i 2008 udnævnt til æresmedlem i Sinding GIF, hvilket han var meget stolt af.

Også Sinding-Ørre Jagtforening havde hans helt store interesse, hvilket foreningen nød godt af i mange år. Han gik meget op i flugtskydning og opnåede at blive dansk mester for hold i disciplinen.

Han nåede lige inden sin død at få overrakt et diplom fra jagtforeningen for 50 års medlemskab. Desuden blev han i 2011 også i denne forening udnævnt til æresmedlem, hvilket han også med rette var meget stolt af.

Også Sinding Forsamlingshus stod ham nær. Han har hjulpet med ombygninger og vedligeholdelse og var altid god for at lave nogle arrangementer, som kunne generere nogle indtægter til huset.

Og selvfølgelig blev der opfordret til i hans dødsannonce at donere et beløb til forsamlingshuset i stedet for blomster. Det gav et anseligt beløb, selvom der også var masser af blomster.

Kristian blev i 1968 gift med Ingerlise, og de nåede netop at fejre 55-årsbryllupsdag 2. marts i år. De fik tre børn og otte børnebørn og ventede til august deres første oldebarn.

Kristian var en meget kærlig mand, far og morfar/farfar, og de kunne altid komme til ham, hvis de manglede hjælp. Han var meget gavmild over for børn og børnebørn. Det var naturligt, at børnebørnene skulle have lidt økonomisk hjælp til kørekortet, og når de så fik kortet, kunne de ofte nyde gavn af at låne en bil af morfar/farfar ikke bare en dag eller to, men ofte flere måneder. Selvom Kristian altid havde mange jern i ilden, kom familien altid først.

Som pensionist lå Kristian ikke på den lade side - der skulle ske noget. Han købte huse, som han og hustruen hjalp hinanden med at istandsætte fra gulv til tag. Kristian kunne klare alting ved husenes istandsættelse, selv murer-, tømrer-, vvs- og el-arbejde. Skulle der være et problem, han ikke selv kunne klare, så kendte han altid en, som kunne hjælpe. Værktøj gik han ikke ned på!

Campingvogne havde også hans interesse. Han købte et par stykker, som trængte til en kærlig hånd, satte dem i stand og lejede dem ud for så senere at sælge dem. Gjorde så det samme igen nogle gange. Det lykkedes ham altid at tjene »lidt« kroner.

Kristian havde altid tid til at hjælpe sin familie og sine venner. Man gik aldrig forgæves - han kunne fikse stort set alt.

Han havde i mange år en bibeskæftigelse som fiskehandler i Sinding og solgte gennem årene massevis. Den sidste sending fisk blev hentet og solgt 28. marts.

Kristian elskede at rejse og var på adskillige rejser rundt i verden. En jagttur til Sydafrika og en chartertur med hele familien var helt sikkert hans bedste rejseoplevelser. Kristian bestilte altid selv sine rejser og aldrig på nettet. Han skulle tale med en person, så han kunne krejle sig til lidt ekstra rabat på rejsen. Det lykkedes altid, for uden ekstra rabat blev der ikke bestilt nogen rejse.

Inden Kristian blev syg, havde han sammen med nogle venner planlagt en ferie til Gran Canaria, som desværre ikke blev til noget.

Kristian blev syg 16. februar og indlagt på Regionshospitalet Gødstrup og fik kort tid derefter diagnosen uhelbredelig kræft.

Han fik herefter en rigtig god tid, hvor han have det godt trods sygdommen, og han besluttede sig nu for at ville fejre sin 80-årsfødselsdag på forskud. Datoen for festen blev planlagt til 15. april, og 130 gæster blev budt til fest i Sinding Forsamlingshus. Desværre måtte festen aflyses 9. april, da det stod klart, at Kristians ikke kunne klare at være med. 15. april blev i stedet hans dødsdag.

Under hele sygdom fik han dagligt rigtig mange besøg af familie og venner, og han nød hvert eneste besøg.

Næsten 200 deltagere var med til hans bisættelse i Sinding Kirke 21. april, hvilket viser, at Kristian var en meget afholdt og respekteret mand i lokalsamfundet.

Kristian efterlader sig sin hustru gennem 55 år, Ingerlise, tre børn - Lars i Sinding, Lone i Randers og John i Herning - otte børnebørn og en bror bosat i Sinding.

Æret være Kristians minde.