Beboer på Lind Plejecenter er død - testet positiv for coronavirus

En beboer på Lind Plejecenter er afgået ved døden. Beboeren var testet positiv for coronavirus

1. april 2020, 10.44

En beboer på Lind Plejecenter er død. Beboeren var testet positiv for coronavirus. Foto: Henrik Ole Jensen

LIND En trist nyhed har ramt ældreområdet i Herning Kommune. En beboer fra Lind Plejecenter er ifølge Folkebladets oplysninger død, og vedkommende var testet positiv for coronavirussen.

Det bekræfter Søren Liner Christensen, der er direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Herning Kommune.

- Det er trist, og det er ligegyldigt, om det er en fra et plejehjem eller et andet sted, siger han.

Det står ikke klart, om coronavirussen er årsag til dødsfaldet.

På kommunens hjemmeside kan man læse, at »der er fra onsdag 18. marts er udstedt forbud mod besøg på plejecentre og sociale botilbud på grund af coronavirus. Det gælder både kommunale og private institutioner. Hvis du vurderer, at dit besøg er uopsætteligt, skal du kontakte den lokale leder af institutionen. Det samme gælder, hvis du som pårørende er bekymret og har brug for at tale situationen igennem.«

Ifølge Søren Liner Christensen gør kommunen alt, hvad den kan - også på ældreområdet.

- Jeg er tilfreds med måden, vi håndterer det på. Vi gør, hvad vi kan, og følger Sundhedsstyrelsens anvisninger, siger han.

Han tilføjer desuden, at ingen andre beboere på plejecentret i Lind eller på de øvrige centre i Herning Kommune i øjeblikket skulle være testet positiv for coronavirus, ligesom ingen skulle vise tegn på at være corona-smittet.

Søren Liner Christensen fortæller, at man selvfølgelig er særligt opmærksom på netop at holde øje med, om nogle af de ældre viser tegn på corona-smitte - og det gælder generelt for alle plejecentrene i kommunen.