Tinka-stjerne viser nye sider i TV 2-drama

Birgitte Hjort Sørensen og Josephine Højbjerg spiller mor og datter i spændingsserien "Dark Horse", som får premiere på TV 2 Echo i 2024.

Udgivet:29. marts 2023, 12.05

Læsetid:2 minutter

- Jeg håber, at "Dark Horse" kan være med til at vise de unge, at man ikke for enhver pris skal ændre sig for at passe ind, siger executive producer hos TV 2 Fiktion Ann-Alicia Thunbo Ilskov i en pressemeddelelse. (PR-foto).

/ Ritzau /

2 måneder siden

KØBENHAVN Under mystiske omstændigheder forlader teenageren Anna og hendes mor, Eva, deres jetsettilværelse i Kina. Sammen flytter de til Evas barndomsby i Danmark og ind hos hendes bror.

Men bag familieidyllen lurer gammelt nag og betændte forhold, som får uoverskuelige konsekvenser.

Sådan lyder det om den nye spændingsserie "Dark Horse", som får premiere på TV 2 Echo i 2024.

I hovedrollerne som mor og datter ses Borgen-stjernen Birgitte Hjort Sørensen og den fremadstormende skuespillerinde Josephine Højbjerg.

- Historien om den unge, usikre verdensborger og hendes stærke, dominerende mor rummer ikke blot masser af drama og spænding, men også kærlighed og varme, siger executive producer hos TV 2 Fiktion Ann-Alicia Thunbo Ilskov i en pressemeddelelse.

Josephine Højbjerg er allerede et velkendt ansigt i TV 2-regi. Her har hun i tre julekalendere om nissepigen Tinka indtaget titelrollen. I "Dark Horse" viser hun helt nye sider af sit talent frem.

I et desperat forsøg på at passe ind og frigøre sig fra sin kontrollerende mor kaster Anna, som Josephine Højbjerg altså spiller, sig ud på dybt vand, da hun bliver draget af en særlig vennegruppe på det lokale gymnasie.

Hun bryder ind i sin onkels dyrlægeklinik og stjæler en flaske af bedøvelsesmidlet ketamin. Det bliver første skridt ud af et farligt spor, lyder det om handlingen.

- Jeg håber, at "Dark Horse" kan være med til at vise de unge, at man ikke for enhver pris skal ændre sig for at passe ind, men tværtimod skal være tro mod sig selv. Også selv om man føler sig anderledes, siger executive producer Ann-Alicia Thunbo Ilskov videre i pressemeddelelsen.

I de øvrige roller ses blandt andre Mads Rømer, Nina Rask og Youssef Wayne Hvidtfeldt.

Sara Isabella Jønsson, som er blandt kræfterne bag de anmelderroste film "Ustyrlig" og "Hvor kragerne vender", er hovedforfatter på "Dark Horse".

Optagelserne er netop begyndt, og resultatet kan ses på TV 2 Echo i 2024, hvor serien får premiere.

/ritzau/

Pressemøde på ''Tinka og Sjælens Spejl'' Josephine Højbjerg blev kendt som nissepigen Tinka. Nu viser det fremadstormende talent nye sider frem i spændingsserien "Dark Horse". (Arkivfoto). Emil Helms/Ritzau Scanpix

Indlæser debat