Læserbrev efter togtur: Har DSB ikke fået instruktioner om at håndtere corona-virus?

13. juli 2020, 09.22

Margit Ørndrup fra Sunds undrer sig over manglende corona-forholdsregler hos DSB. Foto: Christian Sjurman

TOGTUR Jeg har rejst med tog i små otte timer i dag, fredag 10. juli, idet jeg skulle aflevere mine børnebørn ved afrejse fra Herning Station til Høje Tåstrup Station og retur for mig alene.

I åbningstiden efter corona-tiden havde jeg forventet noget andet af DSB.

Det står på deres hjemmeside, at man skal have pladsbillet for at rejse med toget på samtlige strækninger.

Det står på annoncer på stationerne, at man sætter mange vogne ind, så der er pladser nok.

Jeg går således ud fra, at der er styr på det hele. Men jeg bliver meget skuffet og undrer mig meget.

For det første er der ikke håndsprit ved indgangen, ej heller længere inde i toget eller i kupeen.

For det andet, så regner jeg med, at man ikke bliver sat ved siden af en fremmed (det gælder stadig, at der skal være en meter mellem folk man ikke har omgang med).

Toget bliver fyldt, alle pladserne bliver besat. Dog når nogen forlader toget, går der lidt tid, før der kommer en ny passager ind på den plads.

Jeg rejser, som før omtalt i mange timer, og det samme sker i alle tog. Jeg var med fire forskellige tog - to tog derover og to tog hjem igen.

Det, der også undrer mig, er, at jeg ikke på noget tidspunkt ser, at der bliver gjort rent i toget, såsom at gelændere, bordplader med mere bliver sprittet af. Nej, der bliver ingen ting gjort.

Den ene af børnebørnene skulle tisse, så vi gik ud på toilettet. Det var meget længe siden, det var gjort rent, papirkurven var overfyldt, bordpladen var plettet og våd; og her var der heller ikke håndsprit til rådighed.

Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor der er så stor forskel på, hvor man kommer.

I butikker er der håndsprit og aftørring jævnligt. I restauranter er der håndsprit og aftørring af borde, før nye gæster kommer.

DSB er en offentlig instans, og de skal vel også følge reglerne. Har trafikministeriet ikke givet dem instrukser, ligesom de øvrige ministerier har givet instrukser ud til alle erhverv, om hvordan man skal tackle coronaen?

Hvorfor skal DSB ikke leve op til corona-regler, som alle andre erhverv skal og gør?????