I morgen åbner spisegaden

Dele af Østergade i Ikast omdannes torsdag, fredag og lørdag til spisegaden »EAsT Street«

7. august 2019, 09.52

Køkkenchef Michael Petersen er klar til, at Hotel Medi fra torsdag til lørdag deltager i EAsT Street, hvor flere af midtbyens spisesteder er gået sammen om at tilbyde ekstraordinær udeservering. Foto: Thomas Vang Nielsen

IKAST Der er lagt op til en forlænget weekend med fokus på mad, drikke og hygge.

Restauranter og cafeer på og ved Østergade er gået sammen med Ikast Bymidte og Vores Ikast om det nye tiltag »EAsT Street«, som laver strækningen fra Café Nohr og op til Lâ Lâ om til en spisegade med en grad af udeservering, der er langt over normalen i Ikast.

Det sker fra klokken 12 til 20 torsdag, fredag og lørdag, hvor byen i forvejen er ramme for flere forskellige arrangementer. Blandt andet det store fødevaremarked på Torvet om lørdagen.

Afspærres torsdag morgen

Forberedelserne er i fuld gang hos Café Nohr, Restaurant Glashuset, Østerport Slagter, Ikast Microbryg, Bøllingsø Bryghus og Kina Buffet.

Det gælder også på modsatte side af gaden, hvor både Føtex og Hotel Medi vil stå klar med tilbud og smagsprøver, så der vil være mulighed for både at få frokost og aftensmad samt en øl og et mellemmåltid på gaden.

I den berørte del af Østergade bliver cykelsti og p-pladser spærret af, så der er plads til borde og bænke, som kan bruges af alle - uanset om maden er købt hos naboboden.

- Det dejlige ved street food er, at alle i familien kan vælge noget fra den bod, de gerne vil have noget fra - og tage det med hen til det samme bord, siger Julia Thaarup Johansen, udviklingschef i Ikast Bymidte.

Afspærringen vil være der fra torsdag morgen til søndag formiddag, hvilket også betyder, at man ikke kan stå på bussen på den afspærrede side i dette tidsrum.

Hotel tredobler antal pladser

Hos Hotel Medi er udeservering ikke noget nyt, men direktør Jesper Stadsvold Olesen vil i weekendens anledning næsten tredoble antallet af pladser.

- Normalt kan vi have 25 siddende i vores faste udeservering, men vi sætter borde og stole op, så der bliver nok til 40 ekstra personer, siger hoteldirektøren, der glæder sig over den øgede aktivitet i byen.

- For os som hotel betyder det, at vores værelsesgæster kan blive i byen i stedet for at skulle ud at køre, for når man som gæst har spist her to aftener i træk, er det jo klart, at de også gerne vil prøve noget andet, og det er rart at kunne tilbyde dem den mulighed her i Ikast, fortæller Jesper Stadsvold Olesen.

Igen til september

Han håber, at EAsT Street kan være med til at vise, hvor varieret et udvalg af spisesteder, der egentlig er i Ikast.

- Jeg synes, det er fedt, at der kommer flere caféer og restauranter i byen. Så kan folk sige: »Vi tager til Ikast og spiser«, og så kan de vælge, hvor de vil spise, når de er her, siger Jesper Stadsvold Olesen og tilføjer:

- Mens der er EAsT Street giver vi rabat på hele frokostkortet.

Dén melding giver naturligvis lidt ekstra pres hos køkkenchef Michael Petersen, men han lover, at Hotel Medi nok skal følge efterspørgslen fra det forhåbentligt store rykind af gæster, der ønsker at besøge spisegaden.

EAsT Street vender tilbage igen allerede 5. til 7. september, hvor gaden igen bliver gjort klar til street food og hygge.