Herning-stjerne afgjorde topbrag: Frans Nielsen matchvinder for Berlin

Herningenseren afgjorde torsdagens topbrag og sikrede udesejren mod Red Bull München. Se Nielsens træffer her

Udgivet:25. marts 2022, 10.36

Læsetid:2 minutter

Matchvinder! 37-årige Frans Nielsen (t.v.) jubler efter sin afgørende scoring i aftes, hvor Eisbären Berlin vandt 2-1 i München. Foto: Ritzau Scanpix

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

ISHOCKEY Han indstiller ishockeykarrieren efter sæsonen, men 37-årige Frans Nielsen holder stadig højt niveau forud for VM-slutrunden i maj, hvor Finland er vært.

I aftes blev den herningensiske stjerne matchvinder for sin tyske klub, Eisbären Berlin, der vandt topopgøret ude mod Red Bull München.

Foran 2862 tilskuere i München sendte Frans Nielsen, der runder 38 år i april, den afgørende puck i nettet med knap fem minutter tilbage af tredje periode.

Med sejren cementerer Berlin førstepladsen i den stærke DEL-turnering, hvor Eisbären nu er fem point foran Wolfsburg, der på andenpladsen har spillet to kampe flere end hovedstadsholdet. Forspringet ned til Red Bull München er nu på hele otte point.

- Det var en vigtig sejr for os, konstaterer Frans Nielsen til sin klubs hjemmeside, eisbaeren.de.

- Vi vidste, at det ville blive en hård kamp, for München har et stærkt hold. Og så er der jo en god chance for, at vi møder dem igen i slutspillet, siger den danske landsholdsprofil, der har spillet over 100 landskampe og deltaget i ni VM-turneringer for Danmark.

Han glæder sig over den kollektive præstation, som Berlin-mandskabet viste torsdag aften. Her blev München noteret for hele 43 afslutninger på mål - mod gæsternes 32 afslutninger - men Eisbärens keeper, Mathias Niederberger, var skarp. Præcis som førerholdets undertalsspil.

Stærke i undertal

- Vi lod heller ikke den hurtige udligning forstyrre os, og så var vores »penalty killing« meget godt igen. Mathias Niederberger fortjener også en særlig ros. Han spillede en flot kamp, lyder det fra herningenseren, som var del af undertalssituationerne, hvor Berlin fire gange havde spillere i straffeboksen.

Som 16-årig vandt Frans Nielsen det danske mesterskab med Blue Fox efter at have indledt karrieren hos barndomsklubben Herning IK.

Efter en periode hos Malmö Redhawks og Timrå i svensk ishockey blev Frans Nielsen den første dansker i den nordamerikanske NHL, hvor han repræsenterede New York Islanders og Detroit Red Wings fra 2006 til 2021. I verdens bedste liga blev det til samlet 949 kampe i 15 sæsoner for Frans Nielsen, der lavede 483 point - fordelt på 171 scoringer og 312 assists.

I august sidste år sagde han Nielsen farvel til USA, da Detroit Red Wings valgte at købe ham ud af sin kontrakt.

Det nyder Berlin Eisbären godt af i denne sæson. I den bedste tyske række har Frans Nielsen foreløbig scoret 9 mål og leveret 11 assister i 29 kampe.

Allerede i aften skal herningenseren og Berlin på is igen i DEL-turneringen. Modstanderen på udebane er Nürnberg Ice Tigers.

Indlæser debat