Den dobbelte skandale

Udgivet:07. juni 2023, 11.37

Læsetid:1 minut

Elsebeth Villadsen. Foto: PR-foto

Af Elsebeth Villadsen formand for SF Herning

4 måneder siden

ÆLDRE At læse om forholdene på Herning Kommunes plejehjem og den forværring, der er i vente på grund af de evindelige besparelser, er rystende læsning. Beboere, der er i stor risiko for at blive dårligere, mere syge og i værste fald dø af disse stærkt forringede vilkår, er en kæmpeskandale for Herning Kommune. Helt utilstedeligt.

Men det er også en skandale, at alle de byrådsmedlemmer, der har vedtaget budgetter med besparelserne, tilsyneladende ikke er klar over, hvilke konsekvenser besparelser får. Konsekvenserne af besparelserne på børn og handicappede var jo velkendte, og så må man da antage, at konsekvenserne af besparelser på ældreområdet også bliver voldsomme og vil forringe de svage og syge ældres vilkår. Tilmed er det åbenlyst, at der underbudgetteres - som om man tror, at opgaverne bare kan løses alligevel.

Byrådsflertallet bag budgettet må nu erkende, at der skal helt andre boller på suppen, når pengene i en så rig kommune som Herning (næsten dagligt beretter Herning Folkeblad jo om de lokale virksomheders enorme overskud på trods af krig, inflation med mere) skal fordeles.

Heldigvis er der da opbrud at spore nu også i Socialdemokratiet og De Konservative. Så mangler vi bare at se Venstres byrådsmedlemmer kræve ansvarlige, realistiske og visionære budgetter for ældreplejen.