Pligtsejr over Aalborg: Herning-Ikast fortsætter stimen

Efter en tæt første halvleg satte topholdet tingene på plads efter pausen

24. oktober 2019, 09.41

Stine Skogrand (i lilla) scorede fem gange onsdag aften, da Herning-Ikast Håndbold vandt med seks mål i Aalborg. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold bliver ved med at forlænge sejrsstimen i HTH Ligaen.

Onsdag aften vandt topholdet med 35-29 ude over EH Aalborg - en gevinst der betyder, at HIH’erne nu har vundet deres seneste seks kampe i landets bedste håndboldrække.

Herning-Ikast, der i den forgangne weekend også avancerede i den europæiske EHF Cup efter samlet sejr over hviderussiske HC Gombel, var i Nørresundby Idrætscenter tilsyneladende mærket af det tætte kampprogram.

Gæsterne fra det midtjyske indledte planmæssigt med en føring på 4-1, men i resten af første halvleg var det hjemmeholdet fra Nordjylland, der på insisterende vis blev ved med at udfordre favoritterne.

Læs også
Fem pletskud fra HIH’s backtalent fra Bording: Føler, jeg greb chancen
+Abonnement

Efter 5-5, 8-8 og 9-9 bragte Aalborg sig foran med to pinde - 11-9. Ved pausen var det også aalborgenserne, der i sidste sæson rykkede op i ligaen, som førte med 18-17 efter de første 30 minutter.

Herning-Ikast Håndbold satte dog tingene på plads i anden halvleg. Tre mål på stribe gav en midtjysk føring på 20-18, og fra 21-19 øgede udeholdet forspringet til 25-19 og senere til 29-23. Så var kampen afgjort til fordel for vicemestrene, som var uden keeper Sabine Englert, der blev sparet på grund af, at tyskeren blev ramt i hovedet af en bold under returkampen i Hviderusland.

HIH-topscorer i Nørresundby Idrætscenter blev Jeanett Kristiansen med otte træffere. Tonje Løseth nettede syv gange, mens Emilie Bodholdt Steffensen og Stine Skogrand scorede fem mål hver.

Herning-Ikasts næste kamp spilles allerede på lørdag i IBF Arena i Ikast, hvor København Håndbold kommer på besøg.