FCN-spillers røde kort mod FCM annulleres

Fodboldens Disciplinærinstans har valgt at omstøde det røde kort til FCN’s Mads Døhr Thychosen

20. juli 2020, 13.06

Den tidligere FCM-spiller Mads Døhr Thychosen slipper for karantæne i FC Nordsjællands næste kamp, fordi Fodboldens Disciplinærinstans har valgt at omstøde det røde kort, som dommer Sandi Putros valgte at give ham i duellen med FCM's Mikael Anderson i fredagens kamp på MCH Arena. Foto: Tom Laursen

FODBOLD I fredagens målrige kamp mellem FC Midtjylland og FC Nordsjælland blev Mads Døhr Thychosen sendt i bad efter 13 minutter efter et sammenstød med FCM’s Mikael Andersen.

Kampens dommer, Sandi Putros, valgte at give det røde kort til den tidligere FCM-spiller, og samtidig tildelte han FC Midtjylland et straffespark.

Nu har Fodboldens Disciplinærinstans så valgt at omstøde Mads Døhr Thychosens karantænepoint fra 34 til nul point. Dermed slipper FC Nordsjælland-spilleren for karantæne i den kommende spillerunde. Det skriver DBU i en pressemeddelelse.

FC Nordsjælland havde efterfølgende protesteret over kendelsen til Fodboldens Disciplinærinstans, da klubben mener, at det røde kort og de tilhørende karantænepoint til forsvarsspilleren ikke er berettiget.

Anderson slipper for sag

Dommer Sandi Putros har ifølge pressemeddelelsen gennemgået videomaterialet grundigt, og han er kommet frem til, at udvisningen af Mads Døhr Thychosen ikke er korrekt. Han vurderer, at den korrekte dom for situationen er et frispark til Mads Døhr Thychosen og udvisning af Mikael Andersen, da sidstnævntes forseelse vurderes som »værende spil, som i alvorlig grad er utilladeligt«.

Instansen har valgt ikke at åbne en sag imod Mikael Anderson. Begrundelsen er, at det – som anført i retningslinieskrivelsen til klubberne forud for 2018/19-sæsonen – fortsat er sådan, at Fodboldens Disciplinærinstans kun vil tage sager op af egen drift, hvis TV-billederne viser en meget voldsom eller på anden måde helt usportslig/uacceptabel handlemåde. Fodboldens Disciplinærinstans har vurderet, at det ikke er tilfældet i denne situation.