Valget er ovre, men det er problemerne ikke

Udgivet:16. november 2022, 08.29

Læsetid:1 minut

Knud Nielsen. Foto: PR-foto

Af Knud Nielsen. Nørreåvej 11 Sunds, folketingskandidat for Nye Borgerlige

VALG Danskerne har talt, og der tegner sig et billede af, vi snart skal have et valg igen. Der bliver ikke enighed om noget særligt, og det holder ikke længe. Til trods for de utallige løfter fra både blå og rød side er det blot politiske forhandlinger om magten og ikke om danskernes problemer, som stadig trives i bedste velgående. Mange familier vil stå uden hus og fornødenheder inden jul, og psykiske patienter står uden behandling! Til trods for dette faktum, vil vi pumpe flere penge ud til EU-projekter og ulandsbistand og nu miljøkompensation til verdens tredjelande med mere. Jeg fatter ikke, hvordan man kan have samvittighed til en sådan prioritering.

Det er ikke velfærdsstatens love og regler, men det danske værdifællesskab, som tilskynder os til at hjælpe dem, som ikke kan klare sig selv; til at tage os af de ældre, de syge og de svage. Dét værdifællesskab er der for mange, der står udenfor, og vi er i gang med at afvikle i stedet for at udvikle vores samfund.

Vi skal udvikle vores velfærdssamfund på den borgerlige solidaritet. Medmenneskeligheden og omsorgen for dem, der er ramt af ulykke og sygdom, dem, der mister fodfæstet i livet i en periode eller ikke kan klare sig selv på grund af et handicap.

Jeg håber, alle vil stille sig det spørgsmål, om vores fungerende regering lever op til den solidaritet. Eller om den vil lade store grupper af samfundet lide under en manglende forståelse for den almindelige danskers problemer, og vores samfund gå til grunde sammen med vores fællesskab.

Indlæser debat