Opråb til det politiske bagland i Socialdemokratiet

13. oktober 2020, 11.59

Foto: Adobe Stock Photo

OPRÅB Kære socialdemokrater. Jeg skriver til jer for at gøre opmærksom på det erhvervsmord, som regeringen er ved at eksekvere på pelsdyrbranchen på baggrund af en geometrisk øvelse med en passer på et kort over Nordjylland. En øvelse, der bliver udført ud fra et forsigtighedsprincip og helt uden hold i videnskabelig evidens.

Forestil jer, hvor meget det vil betyde for en kommune som eksempelvis Holstebro i tab af arbejdspladser og skatteindtægter. Blot fire uheldigt beliggende smittede farme kan stort set rydde kommunen for samtlige mink, hvis der opretholdes en bekæmpelseszone på 7,8 kilometer omkring hver smittet farm.

Det forventes, at cirka fire millioner mink må lade livet på forsigtighedsprincippets alter, hvoraf de fleste er raske dyr, der ville kunne pelses om tre uger og derved bidrage til en ikke uvæsentlig eksportindtægt til Danmark.

I stedet for dette scenarie har regeringen valgt, at dyrene skal aflives, destrueres og erstattes af statskassen, hvilket bringer mig til næste problemstilling.

Der en ganske urimelig forskel på 80 procent i kompensationen for avlsdyr mellem smittede og ikke smittede farme.

Med den nuværende bekæmpelsesstrategi er der stor risiko for, at pelsdyrbranchen bukker totalt under uden mulighed for at rejse sig igen. Det drejer sig ikke kun om vores farme og avlsdyr, men også om vores infrastruktur, foreninger, fodercentraler og masser af arbejdspladser i Udkantsdanmark. Det drejer sig om vores evne til at bidrage til samfundet. Sidst, men ikke mindst, drejer det sig om vores liv, vores familie, vores livsværk og vores identitet.

Det berører os dybt at se vores sønderknuste venner og kollegaer i Bording/Ikast, ja i hele landet, være tvunget til at aflive deres raske besætninger.

Velvidende at det kan være os i morgen.

Så kære socialdemokrater, vi beder jer venligst støtte os og de borgerliges kamp for erhvervets overlevelse.