Nyt, stort job til Charlotte Rowan: - Den heldigste dirigent i verden

Charlotte Rowan skifter Herning Kirkes Drengekor ud med Danmarks Radios Pigekor

Udgivet:11. maj 2023, 10.07

Læsetid:3 minutter

Charlotte Rowan nåede at stå i spidsen for Herning Kirkes Drengekor i tre år. Nu går jagten på hendes afløser ind. Foto: Pr-foto

HERNING Charlotte Rowan, dirigent for Herning Kirkes Drengekor, skal overtage dirigentstokken efter Philip Faber, der stopper som dirigent for Danmarks Radios Pigekor efter 10 år.

- Jeg er ubeskriveligt glad og ydmyg over at kunne dele denne glædelige nyhed i dag. Jobbet som DR Pigekorets dirigent er uden tvivl et drømmejob, som jeg glæder mig utroligt meget til at komme i gang med. Jeg er samtidig dybt taknemmelig for alt, som Herning Kirkes Drengekor har givet og lært mig i løbet af de sidste tre år. Jeg er absolut den heldigste dirigent i verden for at få lov til at arbejde med så mange talentfulde unge mennesker både lige nu i Herning og lige om lidt i København, siger Charlotte Rowan i en pressemeddelelse.

Som et skifte til FCK

Efter tre år som dirigent for Herning Kirkes Drengekor begynder Charlotte Rowan sit nye job ved DR til august 2023. Men indtil da fortsætter hun ufortrødent sit vigtige arbejde med drengene i Herning Kirkes Drengekor. Der er nok at tage fat på, for Charlotte Rowan har planlagt en efterårssæson fyldt med ambitiøse projekter, store samarbejdspartnere og masser af koncerter.

I Herning Kirkes Drengekor er det med blandede følelser, at man har modtaget nyheden om Charlotte Rowans nye job.

- Vi er meget kede af, at vi u skal undvære Charlotte som dirigent her i Herning Kirke. Charlotte har været en fantastisk drivkraft for Herning Kirkes Drengekor, og vi kommer til at savne hende. Men vi er også rigtigt stolte og beærede over, at vi her i Herning har en så dygtig dirigent, at hun nu skal lede Danmarks Radios Pigekor - selvom det er lidt som at miste FC Midtjyllands bedste spiller til FCK. Vi vil glæde os til at følge hendes musikalske rejse og ønsker hende alt det bedste, siger Jens Carl Moesgård Nielsen, der er præst ved Herning Kirke.

Charlotte Rowan overtog ledelsen af Herning Kirkes Drengekor fra Mads Bille i 2020, og hun har siden ledet koret sikkert igennem de svære år med corona-nedlukninger, og samtidig har hun formået at udvikle nye stærke samarbejder og koncertmuligheder for koret.

Under Charlotte Rowans ledelse har Herning Kirkes Drengekor blandt andet turneret til Island og Norge, og de har samarbejdet med prominente samarbejdspartnere som Copenhagen Phil, Underholdningsorkestret, Kings Singers og mange flere.

Sideløbende har koret deltaget i både indspilninger, optagelser og tv - blandt andet DR’s »Fællessang - hver for sig« og Dansk Melodi Grand Prix 2022.

- Herning Kirkes menighedsråd må være stolte over, at drengekorets dirigent er blevet headhuntet til Danmarks mest berømte og eksponerede kor. Når det er sagt, er jeg selvfølgelig ked af at Charlotte forlader os. Hun er en dejlig musiker, og hun har tilført Herning Kirkes Drengekor mange kvaliteter, mener Mads Bille, kunstnerisk chef ved Den Jyske Sangskole og tidligere dirigent for Herning Kirkes Drengekor.

- Herning Kirkes Drengekor har under Charlottes ledelse optrådt i flere meget synlige sammenhænge, og det vil undre mig, hvis ikke stillingen som dirigent for koret vil tiltrække spændende nationale og internationale ansøgere, siger Mads Bille.

Kvaliteten af korarbejdet

Folkebladets klassiske anmelder, Kurt H. Jørgensen, har fulgt Charlotte Rowans arbejde.

Han begræder tabet af dirigenten, men forstår det godt.

- Med særskilte hædringer af Herning Kirkes Drengekor og MidtVest Pigekor, Mads Billes ridderkors og seneste Kultursamarbejdets pris til Dorte Bille og Mads Bille var der for længst sat tyk streg under kvaliteten af korarbejdet i Herning. Udnævnelsen af Charlotte Rowan bekræfter kun den historie yderligere, siger han.

Nu begynder det store arbejde med at finde Charlotte Rowans efterfølger ved Herning Kirkes Drengekor - et arbejde hvor ansættelsesudvalget både vil kigge efter kandidater indlands og udlands.

Indlæser debat