Vestjysk Bank får bedste regnskab i 146 år

20. februar 2020, 09.28

Vestjysk Bank har en stor Herning-afdeling i Dalgasgade. Foto: Christian Sjurman

REGNSKAB Vestjysk Banks netop offentliggjorte årsregnskab viser, at banken i 2019 leverede et resultat efter skat på 478 millioner kroner, svarende til en forrentning af egenkapitalen efter skat på 17,2 procent. Til sammenligning realiserede Vestjysk Bank i 2018 et resultat efter skat på 296 millioner kroner og en egenkapitalforrentning på 12,1 procent.

- Når vi kigger på det regnskab, vi netop har aflagt, kan vi nøgternt konstatere, at 2019 har været et ekstraordinært år for Vestjysk Bank. Vi har haft »medvind« på en række områder og blandt andet været begunstiget af en engangsindtægt fra salget af bankens aktier i Sparinvest Holdings SE (142 millioner kroner, red.), stigende afregningspriser hos vores landbrugskunder og en ekstraordinær stor konverteringsbølge på realkreditområdet som følge af det lave renteniveau, forklarer Jan Ulsø Madsen, administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank, i en pressemeddelelse.

Blev dømt ude

- De gode resultater, vi har realiseret, er dog også skabt på baggrund af hårdt slid og en helhjertet indsats fra alle medarbejderes side. Vi har været på en helt utrolig rejse - fra at være blevet kaldt »levende døde« tilbage i 2014 til i dag at kunne præsentere det bedste årsresultat i bankens mangeårige historie. Det kan vi kun være stolte af, uddyber han.

Vestjysk Bank forventer i 2020 et resultat efter skat på 250-300 millioner kroner.

– Vi tror, at 2020 bliver et mere »normalt« indtjeningsår end 2019, både for Vestjysk Bank og finanssektoren generelt. Vi vil fortsat blive presset af lave renter, stærk konkurrence og stigende IT-omkostninger, ikke mindst til sektor- og lovopgaver på hvidvaskområdet, men banken har en stærk indtjeningsmotor, udtaler Jan Ulsø Madsen.