Energipolitikken skal give mening

Udgivet:05. oktober 2022, 09.37

Læsetid:1 minut

Foto: Adobe Stock Photo

Af Vivi Altenburg. Østervang 27 Skjern, folketingskandidat for Danmarksdemokraterne

12 måneder siden

VARME Jeg sidder i min stue med en følelse, som jeg tror mange andre midt- og vestjyder også har, når jeg prøver at forstå vores energipolitik.

Vi har vindmøller, der står stille, mens vinden blæser. Angiveligt på grund af kapacitetsproblemer i det tyske elnet. Vores energipriser fastsættes blandt andet med udgangspunkt i priserne på Putins gas. Samtidig er der alverdens bureaukratiske benspænd for at få lov at opsætte solceller på bygninger, der kan forsyne danskerne med billig og grøn energi.

Der er brug for sund fornuft i energipolitikken. Vi skal have luget ud i reglerne, så møller snurrer, når det blæser, priser kommer ned, og bureaukratiet bliver bekæmpet. Det kan kun gå for langsomt.

Derudover skal vi være klar til i en periode at slække lidt på de grønne ambitioner og bruge kul og olie, hvis det er nødvendigt.

På sigt skal vi gøre os fri af fossile brændsler, men på den korte bane er det vigtigste, at vi kommer gennem vinteren med varme i radiatorerne og lys over køkkenbordet, som vi kan betale.

Vi skal bruge hovedet. Også i energipolitikken.

Stem personligt.