72-årig mand dømt for blufærdighedskrænkelse: Klappede hjemmepleje-ansat flere gange i bagdelen

En 72-årig mand fra Aulum er blevet dømt for blufærdigheds-krænkelse af en kvinde, som var ansat i hjemmeplejen

Udgivet:15. juli 2021, 05.24

Læsetid:1 minut

Foto: Henrik Ole Jensen

AULUM En 72-årig mand fra Aulum er ved Retten i Herning blevet dømt for blufærdighedskrænkelse.

Manden var tiltalt for i maj sidste år at tildele en kvindelig ansat i hjemmeplejen flere klap i bagdelen.

Det oplyser Retten i Herning på dens hjemmeside.

På baggrund af vidnernes troværdige og detaljerede forklaringer fandt retten det bevist, at den 72-årige mand var skyldig som beskrevet i anklageskriftet.

Den forurettede og hendes kollega fra hjemmeplejen forklarede i retten, hvordan den 72-årige mand »havde grebet fat i forurettedes arm og trukket hende ned over sine knæ, hvorefter han gav hende en endefuld ved at tildele nogle slag eller klap i bagdelen, hvilket hun oplevede som krænkende.«

Straffen blev fastsat til 25 dagbøder af 100 kroner, og derudover er den dømte blevet pålagt at betale erstatning på 3000 kroner til den forurettede kvinde.

Nægtede sig skyldig

Den 72-årige mand nægtede sig skyldig og oplyste i retten, at han ikke kunne forklare noget om episoden, da han for mange år siden havde en blodprop, som har påvirket hans hukommelse.

Retten lagde ved udmålingen af erstatningspåstanden vægt på karakteren af forholdet - at krænkelsen er begået over for en person, der som led i sit arbejde skulle hjælpe den nu dømte mand, og at forurettede var bekendt med den 72-årige mands mentale udfordringer.

mht