FCM gafler mentaltræner i FC København

Den tidligere direktør for FCM Håndbold, Troels Banggaard, vender tilbage til det midtjyske og en nyoprettet stilling på FCM’s akademi, hvor han skal styrke talenternes mentale udvikling. Han ankommer fra en lignende stilling hos FC København

22. februar 2021, 16.22

Troels Banggaard har de seneste to år været ansat som Head of Performance hos FC København. Nu skifter den erfarne talentudvikler til FC Midtjylland, hvor han får samme titel på klubbens succesfulde akademi. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD Det er ikke mange spillerskifter, der sker mellem FC København og FC Midtjylland. Men nu sker der et skifte uden for kridtstregerne.

Troels Banggaard forlader jobbet som Head of Performance hos FC København for en stilling med samme titel på FC Midtjyllands akademi.

Han har første arbejdsdag som Head of Performance på FCM’s akademi 1. marts.

Det meddeler FC Midtjylland på sin hjemmeside.

- Vi ønsker at sætte yderligere fokus på dels den individuelle performance og dels den kollektive performance i et mentalt perspektiv, og her ser vi Troels som den helt rette kapacitet, siger Flemming Broe, akademichef i FC Midtjylland, til klubbens hjemmeside.

- Han har i en længere periode uddannet sig inden for den mentale del af elitesport og kommer desuden med både træner- og erhvervserfaring fra højeste niveau samt speciale i didaktik og coaching og dertil en mastergrad i præstationspsykologi, siger Flemming Broe.

Succesfuld håndboldfortid

38-årige Banggaard kender det midtjyske område ganske glimrende i forvejen. Han var direktør i FCM Håndbold fra 2015 og godt et år frem, og inden da var han leder af håndboldlinjen for drenge på Idrætsskolerne Ikast (ISI) i fem år samt en succesfuld ungdomstræner i FCM Håndbold.

Troels Banggaard kom tidligt ind i træner- og ledergerningen i sportens verden. Allerede som 22-årig blev han træner i GOG og var samtidig ansat på Skolerne i Oure.

Han blev senere assistenttræner for ligamændene i Lemvig-Thyborøn og derefter direktør i klubben.

Efter at han forlod FCM Håndbold i 2016 tog han til hovedstaden, hvor han blandt flere andre job inden for talentudvikling, talentforløsning og mentaltræning arbejdede for København Håndbold i fire år og siden august 2018 også for FC København.

Læs også
Kølbæks afløser er fundet
+Abonnement