Corona bremser dele af byfesten - men nye idéer opstår

Forlængelsen af forsamlingsforbuddet på 100 personer rammer flere arrangementer i Bordings byfestuge, men kreative sjæle har fundet på nye og corona-venlige aktiviteter

12. august 2020, 13.47

Guidede ture på de mange hyggelige ruter i og omkring Bording er på programmet lørdag 15. august - som erstatning for nogle af de corona-aflyste byfest-arrangementer. Billedet er taget ved Bording Å nær Arslevvej. Foto: Thomas Vang Nielsen

BORDING De seneste dages eskalering af corona-situationen har udløst en stribe af aflyste arrangementer landet over.

Blandt andet ved byfestugen i Bording, hvor onsdagens bilbanko er udsat på ubestemt tid.

Lørdag skulle efter planen have været ugens helt store og folkelige afslutning, hvor Bording Erhvervsforening traditionen tro var vært for gratis kaffe og rundstykker til et par hundrede borgere.

Det gratis kaffebord skulle være optakt til en dag med livemusik, hygge og markedsboder ved Væksthuset og Multibanen samt uddeling af priser til lokale ildsjæle.

Men det sker altså ikke alligevel.

- Træls. Det er det korte ord for det. Vi er mange, som har lagt meget tid og energi i det hele, siger Lars Lausten, der er formand for Bording Erhvervsforening.

Myndighederne sagde nej

Tilbage i maj virkede det som om, danskerne havde styr på at holde afstand og bruge håndsprit.

Derfor blev der i regeringens genåbningsplan lagt op til, at man fra 8. august hævede forsamlingsforbuddet fra 100 til 200 personer ved visse typer arrangementer.

Men så blussede smittespredningen op igen, og statsministeren lod grænsen blive ved 100 personer.

- Da vi hørte det, ringede vi til myndighedernes corona-hotline, for at høre, hvordan vi skulle forholde os. Der var jo tale om et arrangement under åben himmel. Men beskeden var klar. Vi skulle aflyse, fortæller Lars Lausten og tilføjer:

- Ærgerligt, ærgerligt. Ærgerligt! Men vi nåede at få afbestilt musik, pølser og andet, som var bestilt, så erhvervsforeningen kommer heldigvis ikke til at stå med en stor regning. Det eneste, vi står tilbage med, er skuffelse og så den pokal, som vi gerne ville have uddelt til en borger, som har gjort noget for byen. Men den må vi jo så uddele næste år.

Bording Erhvervsforening vil nu koncentrere kræfterne om at realisere planen om at overdække Multibanen ved siden af Væksthuset, så fremtidige byfester og andre typer arrangementer på pladsen har et værn mod regnvejr.

- Vi har byggeansøgningen klar nu og regner med at have overdækningen færdig til byfesten næste år, siger Lars Lausten.

Også Bording Lokalråd skulle have uddelt en pris i forbindelse med lørdagens byfest-arrangement.

- Vi har besluttet, at vi også vil udskyde vores prisuddeling til næste år, fortæller lokalrådsformand Evald Asp.

Kom med ud på tur

»Men hvad må vi så?« har natur- og fritidsudvalget i Bording Lokalråd spurgt sig selv og efter kort tid fundet svaret.

I samarbejde med Hanne Knudsen, der i forvejen arrangerer lørdags-gåture, tilbydes der nu en udvidet pakke lørdag 15. august.

- Vi er nogle stykker, som er gået sammen om at tilbyde fire ture rundt i og omkring byen. Det er med start fra Væksthuset klokken 13, og det er helt gratis, siger Evald Asp, der er en af de frivillige guider.

Fire gange gåtur

Der er planlagt fire forskellige ruter:

En tur på tre-fire kilometer ad veje og stier med »fast grund«, som er velegnet til folk med skateboard, kørestol og barnevogn.

En tur på fem kilometer af Planetstien.

En tur på cirka otte kilometer for de trænede og hurtigtgående.

En tur på fem-seks kilometer med fokus på den bynære natur ved vandløb og fårefolde.

- Når nu mange har gjort kalenderen ledig for at være med i byfesten, vil vi bare gerne tilbyde noget som erstatning for det aflyste. Vi tror på, at vi på vores gåture har så mange muligheder for at sprede os i naturen, så det nok skal blive corona-venligt. Der kræves ingen tilmelding. Man møder bare op og går med, siger Evald Asp.