Fra Lokal Avisen: Boglager bliver til butik

I tre et halvt år har Birgit Rahbek drevet antikvariat fra privaten i Vildbjerg. Nu får hun en filial inde i byen

26. november 2020, 07.33

Birgit Rahbek arbejder på at komme på plads i værkstedet bag Søndergade 8 i Vildbjerg. Rahbeks Antikvariat åbner i morgen eftermiddag. Foto: Henrik Ole Jensen

VILDBJERG For et års tid siden købte Birgit Rahbek 20.000 brugte bøger fra et nedlagt antikvariat i København. Hun var så optimistisk, at hun mente, de 350 fyldte flyttekasser godt kunne finde plads i privaten i Vildbjerg, hvor hun siden sommeren 2017 har drevet antikvariat.

- Dem kunne jeg da godt lige klemme ind. Men min mand fik mig overbevist om, at det duede altså ikke, og heldigvis kunne jeg leje dette lokale, siger Birgit Rahbek.

»Dette lokale« er det tidligere værksted i tilknytning til den lige så tidligere radio- og tv-butik i Søndergade. I første omgang flyttede Birgit Rahbek alle kasserne derind, men så meldte der sig en tanke.

- Når jeg alligevel har alle bøgerne stående her, kan jeg jo lige så godt åbne en butik, så folk kan komme og se, om der er noget, der har interesse, siger Birgit Rahbek.

Reol og disk

Igen fik hun brug for sin mands råd og ikke mindst dåd. Han har bygget de 60-70 fag solid reol, der skal til at bære de gamle bøger. Mange af dem har kristendommen til fælles, men Birgit Rahbek har også bøger med og om store danske forfattere, 2. verdenskrig og egnshistorie.

- Mit speciale er kristelige bøger, men der skal også være luft til, at jeg kan have andre bøger inde, siger Birgit Rahbek, som har brugt nogle uger på at komme på plads i butikken.

Hendes mand er elektronik-ingeniør, men han har også bygget en disk, og der er kommet skilt i et af de højtplacerede vinduer. Der er nogle trappetrin op til butikken, og Birgit Rahbek er klar til at tilpasse åbningstiderne.

- Som udgangspunkt er her åbent hver torsdag eftermiddag, men hvis der er større interesse for det, så udvider jeg, siger Birgit Rahbek.

I Herning Folkeblad lørdag er der en større artikel om Birgit Rahbek og hendes antikvariat.