Stærk sejr på Sydfyn: Ikast vandt den første DM-semifinale mod Odense

Ikast Håndbold sled sig til fremragende triumf ude mod de forsvarende mestre

Udgivet:20. maj 2023, 17.47

Læsetid:2 minutter

Ingvild Bakkerud og holdkammeraterne sejrede fornemt i lørdagens første DM-semifinale mod Odense. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Ole Bitsch
Journalist
Ole Bitsch
Journalist| +45 96 26 37 19 | obi@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 1999 og en del af Herning Folkeblads sportsredaktion siden 2015. Jeg skriver om fodbold, håndbold, ishockey og en masse andet. Grib fat i mig, hvis du har kommentarer eller et tip til en god historie.
Se flere artikler af Ole Bitsch

4 måneder siden

HÅNDBOLD Ikast Håndbold fik en fremragende indledning på DM-semifinalerne mod Odense Håndbold.

Foran 1250 tilskuere i Phønix Tag Arena i Gudme vandt de midtjyske ligakvinder lørdag eftermiddag den første semifinale med 27-25 over de forsvarende danske mestre - efter pauseføring til gæsterne på 15-12.

Og sejren på Sydfyn var fuldt fortjent.

Gæsterne førte ad flere omgange med fem mål i både første og anden halvleg, men Ikast-holdet formåede aldrig at lukke helt ned for spændingen og værterne, der kom stærkt igen efter pausen.

En af årsagerne var også den sidste skarphed hos det midtjyske kollektiv, der sled og slæbte, men undervejs også gjorde det svært for sig selv - særligt i offensiven, hvor mange store og frie chancer blev misbrugt mod den tidligere Ikast-keeper, Odenses svenske målvogter Martina Thörn.

Foran 22-20 gik udeholdet pludselig i stå, og da det fynske storhold scorede fire gange på stribe, var Ikast under pres. Men køligheden blev bevaret i den hektisk slutfase.

Her var det ikke mindst en forrygende Emma Lindqvist, der trak læsset i angrebsformationerne. Den svenske landsholdsspiller nettede imponerede otte gange på otte forsøg, og var sammen med Ingvild Bakkerud - syv scoringer i Gudme - de bærende kræfter i Ikast-offensiven, hvor anfører Stine Skogrand og playmaker Simone Petersen ikke ramte deres vanlige niveau.

Det gjorde keeper Jessica Ryde til gengæld, og sammen med en hårdt arbejdende defensiv havde svenskeren og holdkammeraterne kvaliteterne til at holde fornuftigt styr på Odense, der var uden stjernerne Mie Højlund og Althea Reinhardt.

Emma Lindqvist nettede tre gange i kampens sidste fem minutter, og da Odense samtidig stressede til et par sløve afslutninger og et enkelt boldtab, endte den svenske profil i helterollen. Det var også Lindqvist, der iskoldt scorede til slutresultatet 27-25 i midtjysk favør.

Den anden semifinale mellem de to hold spilles tirsdag aften i IBF Arena i Ikast.