Nyt stort nederlag til Blue Fox: Indkasserede igen seks mål

Herning-mandskabet har fået en skidt sæsonstart med to klare nederlag

22. september 2020, 21.17

Mark MacMillan (hvid trøje) forsøger at løbe fra Rungsteds Mathias Lehmann Hansen. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

ISHOCKEY Efter fredagens 3-6-nederlag mod SønderjyskE jagtede Herning Blue Fox tirsdag aften oprejsning på besøg hos Rungsted Seier Capital i Bitcoin Arena i Hørsholm.

Fra start så det da også ud til, at der var kommet andre boller på suppen. Efter seks minutter scorede Cameron Brace i powerplay til 1-0, og blot 80 sekunder senere gjorde Peter Eg Larsen det til 2-0 for »blårævene«.

Rungsted var dog ikke knækket, og der blev hurtigt reduceret til 1-2 af Oscar Winther Schulze på en sjælden chance til hjemmeholdet.

Straks fra anden periodes begyndelse kom Rungsted for alvor i gang og overtog initiativet. Blot to minutter inde i perioden blev det 2-2. Blue Fox blev ramt af en række udvisninger, blandt andet en 2+2 minutter til Markus Jensen. Hjemmeholdet scorede tre mål på stribe og kunne gå til sidste pause foran 5-2.

Langt mellem chancerne

Liga da perioden sluttede, blev Mathias Bau Hansen ramt af en udvisning. Blue Fox klarede dog frisag i begyndelsen af sidste periode, men omvendt var der også langt mellem de chancer, holdet selv skabet. Stille og roligt kom de dog til flere chancer, men keeper David Grubak, der tidligere i kampen havde afløst en skadet Cristopher Nihlstorp, nappede det hele.

Med lige godt to minutter tilbage tog Blue Fox målmand Simon Nielsen ud. 72 sekunder før tid blev Rungsted ramt af en udvisning, og Blue Fox var dermed to spillere i overtal. Der gik dog blot syv sekunder, så lukkede Marcus Olsson kampen til 6-2 med en scoring i det tomme mål.

Status efter to kampe er altså, at Blue Fox har lukket 12 mål ind og selv blot scoret fem. Den statistik kan der blive rettet op på fredag, når Herning drager til Odense.

I aftenens anden kamp i Metal Ligaen vandt Aalborg Pirates ude 5-3 over SønderjyskE.