Blue Fox vender stimen: Sejr i Esbjerg efter tre nederlag på stribe

Det blev 5-2 på udebane over Esbjerg

Udgivet:28. januar 2022, 20.19

Læsetid:1 minut

Morten Poulsen scorede kampens første mål i Esbjerg, da han styrede et slagskud fra Oskar Drugge i nettet. Foto: Tom Laursen

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

ISHOCKEY Efter tre nederlag på stribe kunne Metal Ligaens førerhold Herning Blue Fox fredag endelig igen fejre en sejr og sætte tre point ind på kontoen.

Det skete med en sejr på 5-2 over Esbjerg. Det var længe en tæt kamp. OL-deltageren Morten Poulsen, der flyver til Beijing på mandag, scorede til 1-0 midtvejs i første periode, efter at en anden OL-spiller, Mathias Bau Hansen, havde arbejdet hårdt.

Midtvejs i anden periode udlignede Esbjerg i et powerplay. Jeff King kørte alene igennem en passiv Herning-defensiv og udplacerede Emil Kruse.

Kort efter tog Herning føringen tilbage, da Joachim Linnet svingede staven fra distancen og piskede pucken forbi Thomas Lillie i Esbjerg-målet.

Esbjerg sluttede anden periode i et overtal, der fortsatte ind i tredje periode. Her gik der blot 14 sekunder, inden Andreas Grundtvig udlignede.

Fem minutter senere kom føringen tilbage til Herning. Jarkko Malinen, der de seneste uger virkelig har fundet målformen, gjorde det til 3-2.

Seks minutter senere var Malinen igen på pletten. Hans ikke superhårde skud gik mellem benene på keeper Thomas Lillie, der må ærgre sig lidt over den.

Scoring i undertal

Med små tre minutter tilbage af kampen var der en livline til hjemmeholdet, da Thomas V. Andersen blev udvist. Men det gav ikke noget til Esbjerg. Tværtimod kunne Morten Poulsen score i undertal i det tomme mål, da pucken blev brudt i egen zone. 5-2, og det kunne Esbjerg ikke nå at ændre på, selv om de fortsatte i overtal.

Så en kamp, der begyndte tæt, endte med en sikker og fortjent Herning-sejr. Der blev leveret hårdt arbejde, og de dumme fejl i egen zone blev holdt på et minimum. I stedet var det Esbjerg, der flere gange tabte pucken på farlige steder.

Blue Fox skal i kamp igen allerede søndag eftermiddag. Det er på udebane mod bundproppen Rødovre, og der er kampstart klokken 15.00.